Udruga Porat vas poziva na dva javna predavanja

Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat ovim putem Vas poziva dana 19. lipnja 2017. (ponedjeljak)

u Gradsku knjižnicu Biograd, Šetalište kneza Branimira 52, u 18:00 sati  na javno predavanje:
1. tema javnog predavanja je :  Predstavljanje projekta resocijalizacije

2. tema javnog predavanja je :  Odgovorno ponašanje na internetu

Predavači će biti iz Udruge Porat za temu Resocijalizacija liječenih ovisnika Siniša Kabić Peters i iz Zavoda za javno zdravstvo Zadar za temu Odgovorno ponašanje na internetu Ana Šare Glavan, mag.soc. i Marija Škrgatić prof.ped.soc.

Predstavljanje projekata resocijalizacije

UDRUGA Porat  provodi ovo javno predavanje kroz aktivnosti projekta “UKLJUČI SE” koji se odnosi na psihosocijalnu podršku liječenim ovisnicima. Projekt resocijalizacije uključuje psihosocijalnu podršku, završetak školovanja, prekvalifikaciju i zapošljavanje. Najznačajniji dio resocijalizacije je pronalaženje zaposlenja i stručno osposobljavanje ovisnika za određena zanimanja kao preduvjet uspješne afirmacije u društvu.

Elektroničko nasilje

Korištenje Internetom u sebi nosi mnoge prednosti kao što je učenje te veća dostupnost informacijama i komunikacijskim kanalima. Međutim, Internet nosi mnoge rizike i opasnosti, posebice za djecu i mlade koji ih uvijek nisu svjesni. Internet kao svjetska komunikacijska mreža je zapravo jedna vrsta ‘živog bića’ i ima identična pravila ponašanja kao i u ne-cyber prostoru, to jest, u stvarnom životu izvan skrivenih avatara i mreže. Stoga, vrlo je bitno naučiti kako se sigurno i odgovorno ponašati na Internetu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...