Ugledni sportski mediji o Hrvatima: “Luka je tiha patnja i hrvatski san, ali…”

Luka Modrić našao se u središtu pisanja talijanske Corriere dello sporta nakon Realovog osvojenog 12. naslova prvaka Europe.

“On je tiha patnja top klubova svijeta”, ističe spomenuti talijanski sportski list za kojeg također, kao i za ostale talijanske medije, jedino pozitivno u Cardiffu za Juve bio je čudesan gol Mandžukića za 1-1 u 21. minuti.

Lukino top izdanje, Marijev strašan potez

“Ono je bio trenutak magije, bravo ‘Mr. No. Good’, daje do znanja Corriere dello sport.

Luka Modrić također je pokazao svoju magiju. Jedan od najboljih veznjaka današnjice vukao je Real prema naslovu prvaka i sjajno asistirao Ronaldu za 3-1.

Uz strijelca dva gola Ronalda, jednog Casemira i vratara Navasa, Modrić je bio najbolji pojedinac u pobjedničkoj momčadi.

‘Ukoliko osvojimo i 12. naslov, odlazim?!’

“Prije nego što je otputovalo na finale Lige prvaka u Cardiff, Modrić je navodno kazao: ‘Ukoliko osvojimo i 12. naslov, odlazim’, piše Corriere dello sport i referira se na priču koju je prvi plasirao španjolski Don Balon, medij inače sklon senzacijama, kako je Milan spreman za Modrića dati 50 milijuna eura, a kako je klub spreman prodati svog ponajboljeg nogometaša za tu cijenu.

Nakon što je Modrić pružio još jednu partiju za pamćenje, Corriere dello sport ističe:

“On je hrvatski san. Ovaj 31-godišnjak, kojem ugovor s Los Blancosima istječe 2020. godine, na meti je Bayerna iz Munchena gdje ga Ancelotti vidi kao zamjenu za Xavija Alonsa. U Italiji postoji dva kluba koja su zainteresirana za Hrvata. Napoli Maurizija Sarrija i Milan. Modrić je u djetinjstvu navijao upravo za Rossonere. Njegova fotografija na Instagramu na kojoj je kao klinac u dresu Milana, najlajkanija je”, objašnjavaju Talijani.

Još jedan ubod u srce, još jedno razočarenje

La Gazzeta dello sport s gorčinom piše o potopu “Stare dame” u Cardiffu.

“Još jedan ubod u srce, još jedno razočarenje, bili smo tako blizu, a tako daleko. Real Madrid je osvojio 12. naslov europskog prvaka i razbio prokletstvo da se naslov u Ligi prvaka ne može obraniti. Zinedine Zidane je okrunjen, pogodio je sa svime, a što kazati o Cristianu Ronaldu, Portugalac je stroj za golove”, donijela je La Gazzeta dello sport, a Marca se divi uspjehu Reala.

“Svaka generacija želi ostaviti trag u ovom klubu, svaka generacija sanja da se godinama kasnije priča o njihovim uspijesima. Vi ste u tome uspjeli, o vama će pričati uvijek i zauvijek. Način na koji ste osvojili ovu Ligu prvaka, a i razbili Juvenutus finalu je u najmanju ruku impresivan”, tvrdi Marca, prenosi Net.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...