Ugodnija vožnja; Od Preka do Tkona od danas vozi novi klimatizirani autobus

Stanovnici Pašmana i Ugljana koji svakodnevno putuju na liniji Preko – Tkon više se neće voziti u starom, zagušljivom, dotrajalom autobusu. Prvoga dana ovoga tjedna zadarska Liburnija u promet je uvela novi autobus, klimatiziran, s pedeset sjedala.
Rezultat je to višemjesečnih pregovora zadarskog autobusnog prijevoznika i čelnika Općine Tkon, koji su, prije svega zbog sigurnosti, tražili novi autobus.
– Mještani su se često žalili na neudobne i nesigurne autobuse kojima su svaki dan putovali prema Preku. Najviše pritužbi dobivali smo ljeti jer stari autobusi nisu bili klimatizirani. Zadovoljni smo što je problem napokon riješen i vjerujem da će putovanje na toj 30 kilometara dugoj liniji sada biti mnogo ugodnije, udobnije i sigurnije, kaže Goran Mušćet, načelnik Općine Tkon, koji je od prošle godine bio u stalnim pregovorima s upravom Liburnije.
Novi autobus marke MAN Liburnija je nedavno nabavila u Njemačkoj, u okolici Münchena. Iako nije nov, u odličnom je stanju, star pet godina i donedavno je bio u prometu u okolici glavnoga grada Bavarske.
– Autobus je kupljen u sklopu naše redovite obnove voznoga parka, klimatiziran je, ima veći kapacitet i vjerujemo da će putnici biti zadovoljni. Želja nam je kontinuirano poboljšavati kvalitetu usluga, ali ne možemo uvijek promptno reagirati jer je riječ o velikom novcu i voljeli bismo da u te projekte partnerski ulazimo s jedinicama lokalne samouprave, kao što je bio slučaj s Općinom Tkon. Autobus smo kupili mi, ali Općina Tkon subvencionirat će na neki način trošak te linije tako da ćemo dijeliti troškove, istaknuo je Slobodan Erslan, voditelj operativnog pogona Liburnije, pišu Naši školji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...