Upoznajte patuljastog marmoseta Čimbu, najslađeg kućnog ljubimca u Zadru

15-godišnja Zadranka Emili Milinković ima uistinu posebnog kućnog ljubimca.

Čimbu, patuljastog marmoseta starog tri mjeseca. Dok vas ne upozna bolje i dobro promotri socijalnu okolinu, jedva čete ga uočiti na vratu ove srednjoškolke čija je duga kosa njegovo omiljeno utočište.

Razigran i znatiželjan poput djetea, odmah vas prirasta srcu. Čimba je našu redakciju prošao uzduž i poprijeko. Ključevi su omiljena zanimacija, promotrio je i unutrašnjost svake ženske torbe, a interesantna je bila i banana s kojom se rado poslužio.

Mama se malo bunila kada je tek došao, ali sad su svi navikli na njega i postao je dio obitelji. Ne voli biti sam, uvijek je s nekim od nas, bilo kući, bilo u šetnji. Voli izlaziti, jer marmosetima odgovara sunce, priča nam Emili čija iskustva s reakcijama okoline su raznolika.

Neki ga se jako boje, drugi misle da je miš pa bježe, ali većina bi se htjela igrati i maziti s njim. On, s druge strane, treba vremena kako bi se povezao s osobom. Dok je dobro ne promotri ne želi se družiti. Ali kad se opusti, onda je itekako energičan, kroz smijeh će 15-godišnjakinja koja kada kod kuće chilla ili gleda neki film, Čimba skače po kauču ili se vješa po zavjesama.

Čimba je velika spavalica. Na počinak ide oko 20, 21 sat i budi se tek oko 8, 9 ujutro. Velika je i izjelica. Osim žitarica i voća, rado će prizalogajiti i meso. Piletina mu je posebno draga. Odbit će tek mlijeko i čokoladu koju ova vrsta ni ne smije konzumirati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...