Vatrogasci na odmoru spasili turista u Pakoštanima; “Već je bio plav, pjena mu je krenula na usta”

Svatko bi tako reagirao. To je ljudski, kažu Gordan Badanjak i Luka Božićević. Oni su nedavno spasili život strancu koji se utapao u moru kraj Pakoštana.

Dvojica vatrogasaca, pripadnika DVD-a Oštarije iz toga mjesta kod Ogulina, koji se također ovih dana odmaraju u Pakoštanima, u 14.13 sati vidjeli su tijelo kako pluta ispred plaže. U prvi mah pomislili su da čovjek roni, budući da je u blizini ronilački centar. Kako su vidjeli da je prošlo više od jedne minute, a da on i dalje ne izranja iz mora, kao i da nema ronilačku opremu, Luka je krenuo plivati prema muškarcu kako bi provjerio je li s njim sve u redu. Dolaskom do čovjeka udaljenog 50 metara od obale shvatio je da je riječ o utopljeniku, čije tijelo je već poplavilo. Na Lukin poziv, njegov kolega Gordan odmah se priključio u akciju spašavanja, piše 24.hr.

Njih dvojica kažu da ni trena nisu dvojili hoće li pomoći.

– Luka je prvi otišao do njega. Izvukli smo ga. Već je bio sav plav. Počeli smo ga reanimirati i krenula mu je pjena na nos i usta – kaže Gordan, koji dodaje kako je neki muškarac dotrčao i rekao da su spasili njegova prijatelja Osmana.

– Nema tu ništa herojski. Napravili smo što bi svatko napravio. Pripomogli su i ostali – kaže Luka.

Herojskim činom spasili su život muškarcu, koji je kolima Hitne pomoći prevezen u zadarsku bolnicu.

Dvojica vatrogasaca naknadno su kontaktirali Hitni prijem zadarske bolnice iz kojeg su ih izvijestili da je muškarac dobro i da je na Odjelu intenzivne njege.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...