Vir ugostio predstavnike Turističke zajednice Banja Luke i banjalučke novinare

Trodnevni posjet otoku Viru predstavnici Turističke organizacije Banja Luke i brojne novinarske ekipe iz svih medija Republike Srpske počeli su jučerašnjim obilaskom otoka i gastronomskom prezentacijom banjalučkih i virskih specijaliteta na preuređenoj terasi restorana „Kotarina“.

Prije nego su se slavni banjalučki trapist i ćevapi sljubili s virskim ribljim specijalitetima, a „Nektar“ pivo s domaćim crnim i bijelim vinom, gostima i domaćinima gastro prezentacije obratili su se zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić i direktor Turističke organizacije Banja Luke (TOBL) Ostoja Barašin:

U Banja Luci se još uvijek govori o Viru i nenadmašnoj turističkoj prezentaciji otoka, kazao je Barašin prisjećajući se gostovanja predstavnika Općine Vir i destinacijske menadžment kompanije „Vir turizam“ u metropoli Republike Srpske kada je svečana dvorana hotela „Bosna“ bila pretijesna za sve koji su se željeli upoznati s ljepotama Vira.

Barašin je ukratko predstavio Banja Luku, glavni grad Republike Srpske i drugi po veličini u Bosni i Hercegovini s oko 230 tisuća stanovnika, te nastojanja TOBL-a posljednjih desetak godina da kroz turističku djelatnost stvori dodatni identitet gradu i regiji i bude poveznica sa susjedima. Potvrda tog uspješnog rada TOBL-a je i priznanje koje je Banja Luka dobila od međunarodnog „National Geographica“ kada je proglašena trećom najuzbudljivijom turističkom destinacijom raftinga i avanturizma kao integralnog turističkog proizvoda.

Vučetić je u ime domaćina pozdravio sve goste i, posebno, predstavnike medija koji će doživljaje otoka podijeliti sa svojim čitateljima i gledateljima u Republici Srpskoj.

Banjalučani su Viranima u listopadu 2015. godine bili iznimni domaćini, pa su Virani gostima željeli ugoditi na svaki način. Tako je prvi dan posjeta otoku destinacijska menadžment kompanija „Vir turizam“ sa svojom Turističkom agencijom Banjalučanima organizirala obilazak otoka buggyjima tvrtke „Epsilon“ i razgledanje virskih znamenitosti sa završnom prezentacijom „Upoznaj, doživi i zavoli Banja Luku“, dok će današnji i sutrašnji dan proteći u obilasku Nacionalnog parka Kornati, zadarskog Poluotoka, ninske Solane te kupanja na virskoj plaži Jadro i ribolova štapom s virskog Muja.

Sve su goste gastro prezentacije zabavljali Bepo Matešić i David Ricov sa svojim „Kantadurima“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...