Vraćaju se osnivači bibinjske “Udruge za promicanje mržnje”, ljudi kojima je Zadar glavni grad Hrvatske

Jednoga dana, proročanstvo kaže, Hrvati iz svih dijelova naše zemlje moći će prihvatiti šalu na svoj račun. News Bar, Sprdex, Di su pare?, Pretjerivač, Dnevna doza prosječnog Rvatine i brojni drugi, iz dana u dan se trude usaditi samokritični humor u srca našega naroda i to, priznajemo, rade sa zapaženim uspjehom. Ipak, i dalje brojni ne razumiju njihove šale pa se još uvijek čeka dolazak obećanih, onih koji su hrvatski humor preporodili, jedni jedinih i neponovljivih – skupine Gitak TV.

Ako ste premladi ili su vam djeca tek sad dozvolila pristup Internetu, možda ne znate tko je Gitak pa ćemo ukratko objasniti.

Gitak je skupina komičara iz Splita koja je prije kreativne pauze kontinuirano djelovala punih 20 godina (njih pet, svaki po četiri godine – 20 godina). Kroz svoje najbolje dane, Gitkovci su nam poklonili nezaboravne skečeve kao što su CI.ES.AJ. Croatia, Izbornik Dena, Mare Librum, Oko sokolovo, Košarka i brojni drugi. Zbog velike popularnosti njihovi uraci prikazivani su na HRT-u, no ne na dug period, budući da se njihov humor u vrijeme Sanaderove Hrvatske smatrao neprimjerenim, posebice ako isti uključuje uzvikivanje riječi Poglavnik u imitaciji dječje emisije. Nakon odlaska s HRT-a Gitak je kratko surađivao s TBF-om, no nakon te suradnje više ih nismo imali prilike vidjeti ni na bespućima Interneta, ni na TV ekranima. Do jučer.

Naime, Bernard Perić, jedan od osnivača Gitka, jučer je na svojemu Facebook profilu javno objavio fotografiju uz koju je napisao kako je Gitak OBVEZAN nakon milijun lajkova napraviti veliki povratak u svijet hrvatskog humora. Slika je u kratko vrijeme skupila preko četiri tisuće lajkova, što je zavidan, ali ipak nedovoljan broj da se dotakne ciljana brojka od 1 milijun lajkova (uključujući sve druge reakcije). Ako biste i vi htjeli vidjeti povratak velikoga Gitka i njihove Udruge za promicanje mržnje i netolerancije iz Bibinja, serijala Nebo iznad Frankfurta, emisije Centrifuga, čovjeka jogurta i konstatiranja kako je Zadar glavni grad Hrvatske – kliknite lajk na sliku u nastavku.

Za kraj, jer ste bili pažljivi i nabacili taj lajk, u nastavku ostavljamo linkove na skečeve iz naslova.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...