Vraneš odlazi u Belgiju, Špaleta nije bio zadovoljan minutažom; Skroče: “Ivan nije bio korektan u izjavama, no obojici želim sreću”

Ivan Vraneš i Mario Špaleta više nisu igrači KK Zadar. S njima dvojicom dogovoren je sporazumni raskid ugovora, potvrdio je sportski direktor kluba Branko Skroče.

– Spomenuti igrači nisu bili zadovoljni minutažom te su se odlučili na odlazak u druge sredine. S obzirom na to da im je klub dugovao nekoliko plaća, imali su pravo na raskid ugovora te smo im izašli u susret.

Prema dostupnim informacijama, Vraneš će karijeru nastaviti u belgijskom klubu Kangoeroes Basket Willebroek, kojeg je nedavno preuzeo hrvatski stručnjak Damir Milačić.

– Nažalost, Vraneš u nekim svojim izjavama nije bio do kraja korektan prema klubu. Maksimalno smo mu izlazili u susret cijelo ovo razdoblje i uložili dosta energije i određena novčana sredstva u njegovo liječenje i oporavak. S druge strane, on je birao utakmice koje će igrati i treninge na kojima će sudjelovati, ovisno o statusu u momčadi. Treneri se nisu mogli u potpunosti pouzdati u njega i to je glavni uzrok slabije minutaže.

Mario Špaleta, 211 cm visoki centar također je otišao iz kluba.

– Nije bio zadovoljan minutažom koju je dobivao. On je smatrao da zaslužuje više. Ipak, problem s igranjem nije imao samo kod Aramisa Naglića, već i kod svih ostalih trenera koji su ga vodili u seniorima. Sa Špaletom smo dosta radili individualno, ali je i kod njega ponekad nedostajalo volje za radom i usavršavanjem. Iako su igrači nakon odlaska dosta oštro i nekorektno istupili prema klubu, želimo im puno sreće u nastavku karijere.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...