Zadar je centar klupske zabave, zašto riskirati život vožnjom van grada?

U odnosu na prošlu godinu, ove se godine na širem zadarskom području povećao broj prometnih nesreća za 2,9%, uz isti broj smrtno stradalih osoba (po 4 osobe), smanjenje broja teže ozlijeđenih osoba za 13,8% (9 osoba), te smanjenje lakše ozlijeđenih osoba za 32,1 %  (55 osoba). U prvih 5 mjeseci 2017. godine vozači pod utjecajem alkohola (koncentracija iznad 0,5 g/kg) sudjelovali su u 80 prometnih nesreća(13% od ukupnog broja prometnih nesreća), čije su posljedice bile  18 teško i 37 lakše ozlijeđenih osoba. Navedeni podaci jasno ukazuju na opasnost vožnje pod utjecajem alkohola u odnosu na sve sudionike u prometu. Dio je ovo crne statistike koju je iznijela PU zadarska, a koju u detalje možete provjeriti ovdje.

Uistinu, vožnja pod utjecajem alkohola ili droga jedan je od glavnih uzroka prometnih nesreća pa zašto voziti i riskirati svoj i život drugih? Štoviše, zašto voziti van grada u kojemu je noćni život itekako živ te se može smatrati centrom županijske klupske zabave? Isto se pita PU zadarska koja apelira na to da ljudi prije noćnog izlaska ostave vozilo kod kuće i služe se javnim i taxi prijevozom ili da vozilo obvezno daju na upravljanje osobama koje nisu konzumirale alkohol.

Takvoj preporuci se treba dodati još jedna – neka vaš noćni izlazak ostane u okvirima Zadra. Sigurno se pitate zašto, pa evo traženi odgovor.

U okvirima Zadra zasigurno ćete se odlično zabaviti zbog širokog izbora noćnih klubova od kojih neki nude i najbolju zabavu u gradu, a zadarski ‘clubbing’ ima tu prednost da je javni i taksi prijevoz gotovo uvijek dostupan po pristupačnim cijenama (pogotovo u Uber varijanti). Osim toga, u blizini najboljih klubova nikada nije teško pronaći parkirališno mjesto na kojemu vaš trijezni prijatelj, ‘dezignirani vozač’ može ostaviti svoj automobil, a u ‘najgorem slučaju’ noćna šetnja nije nikada neugodna opcija, pogotovo u vrućim ljetnim noćima.

K tome valja nadodati kako su zadarski noćni klubovi međusobno udaljeni samo nekoliko desetaka minuta hoda, a sve ih svakako geografski povezuje uvala Jazine kao centralna lokacija u čijim noćnim klubovima zabava nekima kreće, mnogima traje, a većini označava vrhunac večeri uz najbolju živu glazbu.

Jednostavno se i lako dobro zabaviti u okvirima Zadra pa ne riskirajte svoj život vožnjom u sitnim noćnim satima, već ostanite u gradu i dobro se zabavite, misleći na svoj život.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...