Zadarski srednjoškolci vide Sfingu kao prostor za druženje, osmislili i interaktivne sadržaje na području parka

Građanska akcija učenika srednjih škola „Sfinga – prostor za druženje“  održat će se u subotu 1. 7. 2017. u parku „Sfinga“.

Akciju su osmislili mladi iz grada Zadra u sklopu međunarodnog obrazovnog projekta Art of Democracy s ciljem unaprjeđenja kvalitete života lokalnog stanovništva i kulturnog, obrazovnog i umjetničkog obogaćenja prostora.

Građanska akcija za cilj ima poticanje razvoja lokalne zajednice, poboljšanje uvjeta i kvalitete života u lokalnoj zajednici na području Zadra te poticanje na volonterski rad i uključivanje većeg broja građana u korištenju i očuvanju javnog prostora.

Sudionici projekta uvidjeli su da je prostor parka Sfinga već godinama sadržajno zapušten. Iako lokalno stanovništvo ponekad prošeta u prostoru parka, on i dalje ne poziva na dulji boravak u njemu.

Učenici žele pridonijeti uljepšanju ovog javnog prostora, te su pripremili nekoliko aktivnosti za njegovo unaprjeđenje: postavljanje interaktivnih obrazovnih sadržaja i izvođenje privremenih javnih obrazovnih aktivnosti.

Osmislili smo i interaktivne sadržaje na području parka kako bi potakli lokalno stanovništvo na kontinuiranu brigu i korištenje parka.

Udruga „Mala filozofija“ nositelj je međunarodnog projekta Art of Democracy in Euro-Med Region, financiranog od međunarodne organizacije koja ukupno broji 42 zemlje svijeta – Anne Lindh Foundation te sufinanciran od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Zadarske Županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...