Zadrani ogorčeni: “Zašto se taksistima dopušta da se protuzakonito parkiraju na Foši?”

Čitatelj nam je poslao poruku u kojoj izražava svoju, ali i ogorčenost drugih građana Zadra parkiranjem taksista na Foši. Naime, isti se parkiraju na ‘otoku’, ugrožavajući sigurnost prometa, unatoč jasno naznačenim zabranama. Policija pritom, tvrdi čitatelj, na ovakvo kršenje zakona ne reagira.

– Dok se svaki građanin grada Zadra bori za parkirno mjesto, a nakon što se izbori to mjesto uredno i plati, taxisti ili takozvani “lešinari” grada Zadra okupirali su Fošu na način da su ugrozili i pješake a naročito sudionike u prometu. Iz priloženih slika možete vidjeti kako se zbog njihovog drskog parkiranja nema dobar pregled na sve prilazne ceste i pješački prijelaz. Ne moram spominjati da je na tom mjestu parking zabranjen i jasno označen znakom koji na to upućuje. Iako je policijsko vozilo prošlo tom rutom nekoliko puta, nije se interveniralo, a kako mi se čini i neće sve dok se ne daj Bože dogodi neko zlo, napisao nam je čitatelj i poslao fotografije.

Ipak, moramo primijetiti kako taksisti nisu jedini odgovorni za ovakvo stanje, već se krivnja treba svaliti ponajprije na gradsku upravu koja godinama izbjegava konkretnim potezima riješiti problem parkinga u užem centru grada, kako za taksiste, tako i za obične građane.

… a što će tek biti kada turisti navale u još većim brojevima?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...