Započele prijave za Bibinje Summer Run; Očekuje se nekoliko stotina trkača, a u pripremi je i velika fešta

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo drugo izdanje Bibinje Summer Run utrke. Prvo izdanje ove ulične utrke odlično je prihvaćeno od strane mještana Bibinja, ali i od turista koji su se rado priključili sve popularnijem vidu rekreacije. Prošlo ljeto preko 250 trkača odazvalo se prvom izdanju Bibinje Summer Run-a, te se ove godine očekuje da će ta brojka biti još veća, pogotovo kada se uzme u obzir da će pored glavnih kategorija, biti dodijeljene nagrade za najbržeg Bibinjca i Bibinjku, što će dodatno podignuti atmosferu, ali i natjecateljski duh Bibinjaca. Kako je već poznato i najbrži turist ili turistkinja bit će nagrađeni, a tu su i nagrade za prva tri prvoplasirana u muškoj i ženskoj  konkurenciji.

Ambasadorima utrke ove godine priključuje se i prošlogodišnji pobjednik Bibinje Summer Run-a Ivan Pikunić, atletičar iz Sv. Filip i Jakova kojeg je sportska javnost upoznala 2011. godine kada je ispunio svoj dječački san,  od rodnoga mjesta do Splita otrčao je maraton i to u čast stotom rođendanu Hajduka. Iza njega je 10 godina atletske sportske karijere, koja je krenula kroz vojna sportska natjecanja.  Osvojio  je nekoliko državnih medalja s PH u krosu i cestovnom trčanju,županijske pobijede više ne broji, a kod inozemnih nadmetanja najbolji rezultat postigao je na Beogradskom polumaratonu gdje je bio 10., ujedno i najbolje plasirani hrvatski trkač.

Organizatori Triatlon klub Zadar i Škola trčanja Zadar u suradnji s Općinom Bibinje imaju za cilj, osim promocije rekreativnog trčanja, povezati turiste koji borave u Bibinjama u samom srcu ljetne sezone s lokalnim mještanima kroz sport i zabavu.

Utrka se održava 30. srpnja, 2017. godine s početkom u 20:30 sati.

Start utrke je na obali Taline, u samom Centru Bibinja. Trči se od sportskog centra ˝Crljenica˝ , lokalnom cestom do D Marine Dalmacija, te šetnicom oko Starog sela. Staza je ravna ili blago valovita te dobro utvrđena. Cilj utrke je kod sportskog centra ˝Crljenica˝, te se na taj način zapravo radi krug oko samog mjesta. Približna kilometraža iznosi 4,5 kilometara. Mjerna služba osigurala je točno praćenje putem mikro čipa za mjerenje vremena koji će biti na svakom startnom broju.

Prijave za utrku i uplata kotizacije moguće su do 20. 07. 2017. do ponoći, do kada kotizacija za utrku iznosi 30 kuna, prijave se vrše putem web stranice utrke bibinjesummerrun.com ili u uredu TZ Općine Bibinje. Prijave su moguće i nakon 20. srpnja, no kotizacija za utrku tada iznosi 50 kuna, te svi oni koji se prijave nakon 20. srpnja neće dobiti start paket koji uključuje majicu.

Za sve natjecatelje osigurana je okrjepa tijekom i nakon utrke, kada slijedi velika fešta koja će trajati dugo u noć.

Kako je izgledalo prošlogodišnje izdanje Bibinje Summer Run-a pogledajte u videu koji je snimila zadarska Rec produkcija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...