Započelo sezonsko uređenje javnih površina Općine Preko

S dolaskom toplijih dana javne površine na području Općine Preko sve se više uređuju i privode svrsi, brizi za edukaciju i razonodu najmlađih i šetalište za odrasle.

U tijeku je prva faza uređenja parka na Muliću u kojemu se uredila travnata površina i očistila od niskog raslinja. U nevelikom parku sa stablima koja su ljeti ugodno društvo šetačima koji potraže odmor na klupicama, uz plažu, orezane su suhe grane.

Nakon toga je ovih dana počelo postavljanje dječje opreme za igru i zabavu. Postavljena je drvena ljuljačka, mali konjići i njihaljka. Prostor u kojem će zasigurno uživati ovo ljeto dječica i odrasli, jer se nalazi u neposrednoj blizini lijepo uređene plaže Magazin. Radove na uređenju i planiranju uređenja javnih površina zajedno izvode Općina Preko, TZO Preko i tvrtka Obala i parkovi.

– U drugoj fazi nakon ljeta, u parkiću na Muliću postavit će se ogradni kameni zidić da čitav prostor ima estetsko izgled i uklopi se u okoliš. U tim u vezi na javnu površinu kod sv. Ante pored plaže „Na Elektri“ također je postavljena dječja oprema za zabavu najmlađih. Uređenjem prostora za naše najmlađe stanovnike, želimo im pružiti lijepe trenutke boravka na zraku i suncu kojeg imamo na pretek, kaže za Naše školje načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Fotografije pogledajte na portalu Naši školji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...