Zbog jake bure na podvelebitskoj dionici u nedjelju moguće zatvaranje A1 prema moru

Iz Hrvatskih autocesta u subotu su poslali priopćenje za sve vozače koji će tijekom nedjelje putovati autocestom A1 od Zagreba prema moru i obrnuto. HAC ONC tvrdi da su od DHMZ-a zaprimili prognozu s najavom olujnog vjetra i jake bure s olujnim udarima na podvelebitskoj dionici ceste, zbog čega se tijekom nedjelje, udarnog dana turističke smjene, očekuju poteškoće u prometu ili čak zatvaranje dijelova autoceste.

– Molimo korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranicama www.hac.hr, www.arz.hr, www.hac-onc.hr ili www.hak.hr kako bi se informirali i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja.

Prema najnovijoj prognozi DHMZ-a, u unutrašnjosti se u nedjelju očekuje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho. Malo kiše može pasti ponajprije na istoku i u Lici. Na Jadranu pretežno ili djelomice sunčano. Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu umjerena i jaka, na udare i olujna bura i sjeverac. Najniža jutarnja temperatura između 12 i 17, na Jadranu od 17 do 21, a najviša dnevna između 21 i 26, na Jadranu od 25 do 29 °C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...