Zbog lažnog svjedočenja: DORH pokrenuo istragu protiv Luke Modrića

Protiv Luke Modrića otvoren je postupak zbog lažnog svjedočenja u procesu protiv Zdravka Mamića u Osijeku. DORH je, čini se, ozbiljno shvatio Modrićevo mijenjanje iskaza pa se nogometaš sad našao pod istragom. Tužiteljstvo vjeruje da je tijekom svjedočenja na Županijskom sudu u Osijeku lagao, a prijeti mu kazna zatvora od šest mjeseci do 5 godina.

Što je Luka Modrić rekao na sudu

Tužiteljstvo naglašava da je Modrić uoči davanja iskaza bio upozoren da je kao svjedok dužan govoriti istinu i da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo. No, unatoč tome rekao je, a DORH smatra da je pri tome lagao, kako je aneks ugovora o profesionalnom igranju, temeljem kojeg mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja s nogometnim klubom iz Zagreba u omjeru 50:50 posto, potpisao 10. srpnja 2004. kod potpisivanja svog prvog ugovora o profesionalnom igranju s Dinamom.

Osim toga, Modrić je svjedočio da je kod svakog produžavanja profesionalnog ugovora o profesionalnom igranju s Dinamom potpisivao i aneks na temelju kojeg mu pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja. I kada mu je predočeno da je tijekom istrage govorio drugačije, ostao je kod tih svojih tvrdnji.

…a što je tvrdio tijekom ispitivanja u USKOK-u

U USKOK-u je Modrić ispitan 30. kolovoza 2015. godine dok je još trajala istraga protiv Mamića i suokrivljenih za izvlačenje gotovo 129 milijuna kuna iz Dinama, putem lažnih aneksa na ugovore igrača. Tada je posvjedočio da je aneks ugovora s Mamićem potpisao tek nakon što je prešao u Tottenham 2008. godine.

Kada mu je taj dio svjedočenja pokazan prošli tjedan na sudu u Osijeku, Modrić je prema mišljenju DORH-a neistinito naveo kako je tada pred USKOK-om, kada je govorio o razgovorima između njega i Mamića u podjeli transfernog obeštećenja, mislio samo na reguliranje građanskopravnog odnosa između njih dvojice.

Još je dodao kako nikada pred USKOK-om nije rekao da je aneks ugovora potpisan naknadno, nakon što je počeo igrati za Tottenham. Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku koje je pokrenulo ovaj postupak poslalo je Luki Modriću poziv za ispitivanje, donosi Telegram.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...