Zbog niza požara u Drnišu intervenirali kanaderi iz Zemunika

U protekla 24 sata na području Drniša zabilježeno je više požara.

Dva puta je gorila trava i nisko raslinje na lokaciji Širitovci. Prvi požar na površini od devet hektara gasili su JVP Drniš i dobrovoljna vatrogasna društva Drniš, Promina i Ružić. Požar je stavljen pod kontrolu sinoć oko 20 sati. Drugi požar na istoj lokaciji zahvatio je 1.500 m2 koje su ugasili pripadnici DVD Drniš.

Požar na lokaciji Trbounje prijavljen je oko 22:30 sati, a zahvatio je travu i nisko raslinje na površini 24 hektara. Gasilo ga je 26 vatrogasaca pripadnika JVP Šibenik, DIP Šibenik i DVD Drniš i Ružić. Požar je lokaliziran oko 3:30 jutros, a dogašivanje je u tijeku, piše na stranicama Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, piše Index.

Pomoć MORH-a

Oko 23 sata sinoć zaprimljena je dojava o požaru na lokaciji Lovrići. Na intervenciju su izašli vatrogasci JVP Drniš, DIP Šibenik i DVD Drniš, a intervencija je, prema informacijama kojima raspolažemo, još uvijek u tijeku.

U pomoć vatrogascima u Drnišu su došla i četiri kanadera i tri Air tractora Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. IZ MORH-a tek kratko kažu kako su navedene letjelice uputili na požarište na Miljevačkom platou kod Drniša i Oklaja u Općini Promina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...