20 milijuna kuna bespovratnih sredstava Općini Poličnik za izgradnju Centra za razvoj i edukaciju

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta donijelo je odluku o financiranju projekta „Centar za razvoj i edukaciju-“ prijavitelja Općine Poličnik.

INOVAcija (Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije) pripremala je i koordinirala izradu tehničke i projektne dokumentacije za ovaj razvojni projekt.

Cilj projekta je uspostaviti Centar za razvoj i edukaciju kao modernu poduzetničko-poslovnu infrastrukturu od lokalnog i šireg regionalnog značaja koja će služiti kao središte za unaprjeđenje poslovanja unutar industrija koje kao sirovine koriste pčelinje proizvode – vosak, propolis, pčelinji otrov, pelud, matičnu mliječ i med. Ukupna vrijednost projekta je 25.857.851,2 HRK od kojih je 20.000.000 HRK EU darovnica. Centra za razvoj i edukaciju gradit će se u poduzetničkoj zoni „Grabi. Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca.

Partner na projekt je Zadarska županija i Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija.

Centar će pružati usluge inkubacije i konzultantske usluge poduzetnicima, specijalizirane edukativne usluge poslovnim subjektima, studentima Sveučilišta u Zadru i učenicima, te nuditi usluge razvoja proizvoda i edukacije u cilju povećanja konkurentnosti proizvodnje. Unutar Centra nalazit će se nekoliko zasebnih funkcionalnih cjelina, koje će ujedno služiti kao praktikumi za učenje i aktivno sudjelovanje u tehnološkim procesima pod stručnim vodstvom. Unutra Centra biti će opremljena razvojna radionica, punionica meda, kemijsko-mikrobiološki laboratorij, dvorana za edukaciju te uredi za inkubaciju tvrtki. Usluge inkubacije namijenjene su start-up poduzećima u raznim sektorima industrije vezanim uz pčelinje proizvode, čime će projekt olakšati razvoj i rast za MSP-ove u relevantnome području, što će u konačnici značajno doprinijeti privlačenju novih investicija i otvaranju novih radnih mjesta u sektoru malog i srednjeg poduzetništva u Općini Poličnik i Zadarskoj županiji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...