Santini: “Agrokor je od životnog pitanja za Hrvatsku, u rujnu ćemo vidjeti ide li u stečaj”

U jučerašnjoj emisiji “Hrvatska uživo” ekonomski analitičar Guste Santini progovorio je o najnovijim događajima vezanima uz poslovanje Agrokora, koji zbog novih rupa u poslovnim knjigama teških između 15 i 20 milijardi kuna čekaju veliki potresi.

Na pitanje o tome hoće li ovi najnoviji nalazi i gubitci koji se procjenjuju na do 20 milijardi kuna značiti i konačan odlazak Ivice Todorića iz vlasništva Agrokora, Santini je odgovorio da će se to vidjeti kada dođu konačni nalazi, koji se očekuju u rujnu.

“Javnost je s pravom zabrinuta za stanje u Agrokoru i s tom zabrinutošću je identificirala što znači Agrokor u Hrvatskoj i koje bi bile eventualne posljedice da Agrokor ne uspije u ovom restrukturiranju. Ja osobno smatram da je Agrokor od životnog pitanja za Hrvatsku. Ovog puta mora se reći da je Vlada napravila dobar potez kada je krenula u restrukturiranje Agrokora”, rekao je Santini.

Govorilo se i o tome tko će pokriti goleme dugove, pogotovo ako se uzmu u obzir najnoviji podaci i dug od 6 milijardi eura bez duga dobavljačima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...