Aldo Montinaro, tehnički direktor škole nogometa FC Inter iz Milana posjetio Višnjik

U petak je u posjeti Zadru i ŠC Višnjik bio Aldo Montinaro tehnički direktor škole nogometa FC Inter iz Milana. Tom prigodom je u pratnji organizatora nogometnog kampa za djecu, koji će se održati od 9. do 18. kolovoza 2017. u ŠC Višnjik, Anastazija Bajla, Vedrana Ješe i Mišela Jelenkovića te direktora ŠC Višnjik Denisa Karlovića obišao nogometne terene.

Montinaro je izrazio zadovoljstvo viđenom infrastrukturom, pohvalio je kvalitetu umjetne trave koja se nalazi na terenima za mali nogomet istaknuvši da se slična travnata podloga koristi i u tri Interova centra za trening u Milanu, te da i ova postavljena u ŠC Višnjik zadovoljava Uefine i Fifine standarde. Istaknuo je i da je zbog viđenog zadovoljan što je Inter za svoj prvi nogometni kamp u Hrvatskoj izabrao baš Zadar i ŠC Višnjik.

Nakon obilaska sportskog centra održana je prezentacija Inter Academy Campa u Zadru u press centru dvorane Krešimira Ćosića, odnosno Family day gdje su se organizatori družili s roditeljima i djecom, polaznicima Interovog kampa u kolovozu. Prezentaciji je nazočio i Karlo Butić, Zadranin član FC Inter Milano koji je zainteresiranima pobliže opisao kako izgleda trenirati u jednom velikom europskom klubu kao što je FC Inter.

Ovom prigodom su Aldo Montinaro, Anastazio Bajlo, Mišel Jelenković i Vedran Ješe detaljnije objasnili svim nazočnima na koji način će nogometni kamp biti organiziran, od opreme koju će dobiti polaznici, koncepta treninga, prehrane, pa sve do popratnih programa animacije koji će se održavati u slobodno vrijeme. Tehnički direktor Aldo Montinaro je potvrdio da će jedan dio djece polaznika kampa koji budu zadovoljili standarde Interovih trenera za nagradu dobiti potpuno besplatan put u Milano, te na nekoliko dana dobiti mogućnost treniranja u Interovoj školi nogometa.

Treba istaknuti i činjenicu da je suradnja s Interovom školom nogometa, odnosno njihovim Academy Campom dogovorena i za sljedeće četiri godine, tako da će ovakav nogometni kamp za djecu u Hrvatskoj biti organiziran i sljedeće godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...