Apel stanovnice Sokinog Briga: “Vozeći dida u bolnicu zapela sam u koloni, 20 minuta nam treba da izađemo iz kvarta!”

Naša sugrađanka, stanovnica Sokinog Briga fotografirala je neuređenu prometnicu Nikole Šope koja im, kako kaže, svakodnevno zagorčava život.

Treba im i po 20 minuta kako bi izašli iz naselja, a ista nema ni kolinik ni označen put za bicikliste, zbog čega je kretanje ovuda svakodnevno riskiranje života. Uska je i mimolaženje dva automobila prava je lutrija. Unatoč toj činjenici gradska je vlast ovdje preusmjerila autobusnu liniju prema Supernovoj i postavila putokaz stranim gostima kao optimalan put do trgovačkog centra.

Mi koji svaki dan koristimo ovu ulicu u jednom običnom kvartu, samo kako bi došli na posao, moramo provesti po 20 minuta u koloni. Grad Zadar je stavio natpis na glavnoj Jadranskoj magistrali i uputio turiste da se ovuda može do Supernove. Umjesto da su ih usmjerili glavnom cestom i nama u naselju olakšali život. Vozeći dida u bolnicu zaglavila sam u svojoj ulici u naselju! Nedopustivo, priča nam čitateljica.

Ovdje, kako smo napomenuli, nema nogostupa.

Svakog dana čekamo kad će netko poginuti od pješaka i biciklista. Ulica je sama po sebi preuska za dva auta kako mi prošli jedan kraj drugoga. A povrh svega, grad Zadar i naša Liburnija su uveli autobusnu liniju koja prolazi tim putem do Supernove te napravi pravu dramu na cesti.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...