Sutra se otvara Fun Park Mirnovec, a novinari su dobili čast isprobati ga prvi!

Provozati se na pravom, adrenalinskom rollercoasteru u Hrvatskoj, dosad je bilo nemoguće, no ekipa Punkufera posjetila je Fun Park Mirnovec, prvi zabavni park u Hrvatskoj koji, između ostalog, nudi i takvu vožnju. No, nismo ga samo posjetili, već smo i snimili sve što taj zabavni park nudi budućim posjetiteljima, pišu iz PunKufera.

Četvrtak, 10:30 sati ujutro, sunce i žega već su nepodnošljivi, a mi stižemo u Fun Park Mirnovec, zabavni park smješten nadomak Biograda na Moru, uz Jadransku magistralu na putu prema Pakoštanima i Šibeniku. Uzbuđenje raste, a odmah po dolasku uočavamo glavne atrakcije parka i već kalkuliramo tko će ići na što.

Na ulazu u park, dočekuje nas Hrvoje Herceg, zadužen za PR Fun Parka Mirnovec te nas nakon srdačnog pozdrava, uvodi u prvi zabavni park ove vrste u Hrvatskoj, a i šire. Razgovaramo o završnim radovima u parku, neumoljivoj žegi već tako rano ujutro, no prva postaja nam je ipak razgovor s direktorom parka, Borisom Kovačekom.

Gospodin Kovaček nam pojašnjava da će u subotu, 15. srpnja, Fun Park Mirnoveczapravo imati svoj takozvani “soft opening” (mekano otvorenje). To zapravo znači, kako se radovi u dijelu parka još uvijek dovršavaju, posjetiteljima će biti otvoreni sadržaji koji su dovršeni. Prije nego li pomislite čemu onda posjetiti zabavni park koji nije dovršen do kraja, iz prve ruke vam možemo jamčiti da će sadržaji koji su spremni za posjetitelje, biti i više nego dovoljni za svakog i za sve uzraste. Ako nam ne vjerujete na riječ, dovoljno je da pogledate video koji smo napravili kako bi dočarali sve što smo prošli, a prošli smo sve.

“Pravo otvaranje će biti kad završimo još jednu atrakciju, koja još nije gotova”, rekao je Kovaček. Pod tom atrakcijom mislio je na još jedan rollercoaster, kineskog dizajna, koji bi svakog posjetitelja trebao izvrtiti do nemila i nedraga, pri brzini od oko 45 kilometara na sat. U parku tu atrakciju nazivaju “alienom” (izvanzemaljcem) i vjerujemo da će biti jednako zabavan i uzbudljiv kao i ostale u parku.

“Park je spreman. Sve su atrakcije na mjestu i testiramo ih već nekih mjesec dana. Čišćenje je pri kraju i ovi zgodni mladići (pokazuje na radnike) čiste krug. Veselimo kao i svi koji su dosad kupili karte na našim web stranicama i čekamo da dođu”, rekao nam je vidno zadovoljan direktor zabavnog parka.

Kovaček pojašnjava da je park izgrađen do stanja u kojem smo ga i sami zatekli, u svega godinu i nekih mjesec dana. “Na to smo izuzetno ponosni”, istaknuo je.

Kovaček naglašava i da san o otvaranju takvog parka u Hrvatskoj traje već nekakvih deset godina i koji je počeo s Franjom Koletićem, vlasnikom svjetski poznate tvrtke za pirotehniku, “Mirnovec Pirotehnika”. “Ja sam se priključio prije dvije i pol godine”, kaže Kovaček.

Projekt Fun Parka Mirnovec radio je gospodin Franco Barazzoni, koji je napravio preko 50 zabavnih parkova diljem svijeta. “Priprema projekta trajala je dugo, jer vjerujemo da će par i dugo trajati”, naglasio je Kovaček.

Za tematski izgled parka i opći njegov dojam, zadužen je Nedjeljko Mikac, profesor likovne kulture. On i njegov tim su predložak talijansko-američke tvrtke Baursa, morali pretočiti u realne mogućnosti i približiti se svjetskim standardima. “Bio je to velik izazov i lijepa prilika da budem dio tog projekta. Sve nas to pomalo vraća u djetinjstvo. Poput građenja kula u pijesku s jednim puno ozbiljnijim predznakom”, pojašnjava Mikac. U potpunosti se slažemo s njegovim zaključkom, jer je opći dojam i više nego pozitivan.

Dakle tematski, park je smješten između piratskog, western i svemirskog ugođaja.

Iako je Mirnovec Pirotehnika glavni investitor tog zabavnog parka, pirotehnike neće biti na otvaranju, odnosno ne u sezoni požara, pojašnjava Kovaček.

Videozapise, slike i više teksta provjerite na stranicama PunKufera.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...