Basket Tour 3×3 turnir u petak ispred City Gallerije

Legendarna 3×3 košarkaška turneja Basket Tour ulazi u svoju već 13. sezonu i donosi nam novu seriju iznimno uzbudljivih turnira po cijeloj Hrvatskoj.

I ove godine ekipe će se boriti za titulu prvaka preko mreže kvalifikacijskih turnira (12) i velikog završnog Mastersa koji se tradicionalno održava na riječkom Korzu 22. srpnja.

Turnir u Zadru biti će jedanaesti ove sezone, a održati će se 14. srpnja od 16 do 22 sata u sjajnom ambijentu ispred City Gallerije.

Kao i ostali, turnir će se igrati u 4 dobne kategorije (U13, U15, U18, Seniori), a pobjednik one najelitnije seniorske i ovoga će puta ići direktno na Masters u Rijeku.

Vrlo dinamična pravila po kojima se 3×3 košarka igra na svim službenim turnirima donosi nam brzu i atraktivnu igru sa velikim brojem neizvjesnih završnica, a od
ekipa se očekuje odlična fizička pripremljenost s obzirom da je napad ograničen na samo 12 sekundi, a nakon svakog postignutog koša mijenja se posjed lopte.

Prijave za turnir su na službenoj web stranici projekta www.basket-tour.com, na kojoj će se moći pogledati i rezultati, slike i sve zanimljivosti vezane uz turneju, a sve
će biti objavljeno i na njihovoj facebook stranici.

I ove sezone pripala nam je velika čast biti dio svjetskog FIBA WORLD TOURA, pa će naš pobjednik ići u švicarsku Lausannu krajem kolovoza i boriti se sa najboljim
europskim 3×3 ekipama, te imati mogućnost izboriti nastup na svjetskom Mastersu koji će se održati u listopadu u Pekingu.

Prošle sezone odlično su nas na velikoj sceni predstavili splitski Statisti, igrajući u polufinalu FIBA WORLD TOURA u mađarskom Debrecenu.

Snažan razvoj 3×3 košarke u svijetu i pozicija najpopularnijeg urbanog sport na svijetu dovela je do sjajne vijesti ovoga mjeseca, uvrštenja u program Olimpijskih igara u Tokiju 2020. Sigurni smo da će ova činjenica doprinijeti daljnjem razvoju ovog iznimno zanimljivog i dinamičnog sporta.

Atraktivne lokacije u gradovima domaćinima, zanimljiv zabavni dio programa sa plesnim skupinama i natjecanjima za igrače (trice, zakucavanja) i publiku zasigurno
će i ove godine biti mamac brojnim ekipama i publici da nam se pridruže na turneji, pa se veselimo našem zajedničkom druženju na uvijek sjajnom turniru u Zadru!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...