Bojite se letenja? Sada postoji aplikacija koja smiruje strah od letenja

Pilot-psiholog Alex Gervash osmislio je aplikaciju za iPhone kako bi pomogao djevojci koja se bojala letenja. Aplikacija je na Kickstarteru skupila više od 15 tisuća američkih dolara.

Otprilike svaka treća osoba boji se letenja zrakoplovom. Čak i ako niste među onima koji s tjeskobom u srcu sjedaju i vežu se prije polijetanja sigurno poznajete bar nekog tko se mora suočiti s time.

SkyGuru je izraelska aplikacija osmišljena kako bi vas oslobodila tog straha. Dizajnirao ju je profesionalni pilot i psiholog Alex Gervash. Na izradu aplikacije potaklo ga je to što se njegova djevojka boji letenja.

Unesete li podatke o vašem letu u SkyGuru prije no što se ukrcate u zrakoplov, dobit ćete informacije o ruti, terminalu za prihvat putnika gdje se trebate prijaviti i trenutnim vremenskim prilikama na odredištu.

Prije polijetanja položite svoj pametni telefon na ravnu površinu i uključite zrakoplovni režim rada.

Koristeći niz senzora u vašem pametnom telefonu – mikrofon, žiroskop, kompas, brzinomjer i barometar – aplikacija će vam pojasniti zvukove i kretnje koje ćete iskusiti tijekom leta, a koji vam mogu prilično pojesti živce ukoliko ne znate o čemu se radi.

Tako će, između ostalog, pokušati predvidjeti kad vas čekaju turbulencije, s kojima se ne vole susretati ni okorjeli putnici zrakoplovom. Prikazat će tanku crtu koja će vas različitim bojama upozoriti na ono što vas očekuje.

U kampanji na platformi za zajedničko financiranje Kickstarter skupili su 15.739 američkih dolara od 167 financijera. Tražili su 15 tisuća.

Na žalost, ova korisna aplikacija nije ni besplatna niti jeftina: košta 20 dolara. Zasad je dostupna samo za iPhone. Razvoj izdanja za Android je u planu, javlja Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...