Dalmaciju od plamena spašavaju kanaderi iz Zemunika

Na velikom požarištu Raškovićima kod Knina, gdje se vatra približila kućama, tri kanadera CL-415 i tri zračna traktora AT-802 gase požar, a aktivno je još nekoliko požarišta na koje su također pozvane zračne snage, priopćilo je u utorak kasno poslijepodne Ministarstvo obrane.

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz Vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika angažirane su u utorak i gase nekoliko požara, priopćili su iz Ministarstva obrane.

“Prioritet i danas imaju ona požarišta koja ugrožavaju stambene objekte i naselja, a zračne snage daju sve od sebe kako bi sva požarišta prije mraka bila pod nadzorom”, navodi se u priopćenju.3

Također se navodi kako je danas požar u blizini Pađena kod Knina na samom početku ugasio jedan zračni traktor, koji je odmah preusmjeren prema Selcima na otoku Braču. Požar u Selcima na Braču danas oko 11 sati bio je lokaliziran, ali ga je maestral poslijepodne ponovno aktivirao, rekli su za Hinu u Županijskome vatrogasnom operativnom centru u Splitu.

Požar na panonskim predjelima Svilaje iznad Otišića u Dalmatinskoj zagori aktivan je četvrti dan, a budući da je riječ o nepristupačnome i minski sumnjivom području, gašenje je otežano, izvijestili su u Županijskome vatrogasnom operativnom centru u Splitu.

Požar koji je buknuo u ponedjeljak poslijepodne u Segetu Gornjem u trogirskom zaleđu u utorak kasno poslijepodne bio je smanjenog intenziteta te je moguće da ga se navečer proglasi lokaliziranim, rekli su u centru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...