Dio Zadarske županije sutra i službeno prestaje biti dio minski sumnjivog područja!

Svečani događaj predaje potvrde o isključenju iz minski sumnjivog područja (MSP)  prema planu razminiranja „Područje Ljut i Vlake u naselju Bila Vlaka“, u Zadarskoj županiji, održat će se u srijedu, 12. srpnja 2017. godine s početkom u 11,00 sati u Općini Stankovci, Stankovci 230.

Vrijednost poslova razminiranja veličine 176.231 četvorni metar je 1.966.506,31 kn, a iznos je u cijelosti osiguran donacijom Hrvatske elektroprivrede d.d. Zagreb. Cjelokupan iznos donacije koji je HCR zaprimio od HEP-a u 2016. godini iznosi 2 milijuna kuna.

Na događaju će nazočiti  predsjednik Uprave HEP-a Perica Jukić, zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić,  načelnik Općine Stankovci  Željko Baradić, v.d. ravnatelja HCR-a Ante Brkljačić i ostali uzvanici.

Nakon kratkih obraćanja u sjedištu Općine Stankovci, predviđen je terenski obilazak razminiranog područja nedaleko Općine (5 min vozilom). Načelnik HCR-ovog Odjela za kontrolu kvalitete i akreditaciju Davor Laura predstavit će na terenu projekt razminiranja nakon čega će se načelniku Općine predati potvrda o isključenju područja  iz MSP-a, a predsjedniku Uprave HEP-a zahvalnica na donaciji.

Obilježavanjem predaje potvrde o isključenju područja iz MSP-a izražava se zahvalnost Hrvatskoj elektroprivredi kao donatoru najvećih pojedinačnih donacija domaćih pravnih osoba za poslove razminiranja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...