Dođite na 42. Otočki košarkaški turnir ‘Ist 2017’, prestižnu sportsku manifestaciju koju prati odličan zabavni program

Udruga Mladih Ista, svi Išćani i prijatelji Ista sa zadovoljstvom vas pozivaju na 42. Otočki košarkaški turnir „Ist 2017“ koji će se održati na Istu, u subotu 29. srpnja.

Svake godine, zadnju subotu u mjesecu srpnju, Ist postaje sportsko-zabavno središte kojeg posjećuju mještani otoka zadarskog arhipelaga kako bi odmjerili snage u košarci i pritom se dobro zabavili. Na Turniru će ovog puta sudjelovati 16 otočkih ekipa: Ist, Olib, Silba 1, Silba 2, Zapuntel, Brgulje, Molat, Preko, Veli rat, Otok Nin, Telašćica, Muline, Ugljan, Veli Iž, Poljana i Mala Rava, a rezervne ekipe su Pašman, Banj i Škarda. Zainteresiranost za sudjelovanjem je i veća, no u skladu s tradicijom Turnira, prednost imaju momčadi koje su redoviti sudionici ove sportsko-zabavne manifestacije.

Mjesto održavanja je lokalno školsko igralište Braskin dvor. Igra se 4 na 4, a prva utakmica na programu je u 9.30h. Kao i dosad, u skladu s dugogodišnjom tradicijom i sportskim duhom, nisu predviđene novčane nagrade, već samo pehari, plakete i medalje. Bogati sportski program trajati će do kasnih večernjih sati, a obuhvaća i ručak za sve ekipe, svečani program otvorenja, natjecanje u tricama i dr.

Nakon sportskog dijela slijedi zabavni program, a za pravu feštu pobrinuti će se Gustafi. Svim posjetiteljima organizatori garantiraju vrhunsku zabavu koja će trajati sve do jutra, kao i svake godine.

Vjerojatno se svi ovogodišnji sudionici nisu još ni rodili u vrijeme kada je održan prvi turnir. Turnir je danas zaštitni znak otoka Ista, manifestacija s bogatom tradicijom koja preko 40 godina, od 1976. god. povezuje mladu populaciju  mnogobrojne sportske zaljubljenike iz područja čitavog zadarskog arhipelaga, a posljednja subota u sedmom mjesecu mnogima je sinonim za Ist i išćanski turnir.

Glavni organizator manifestacije je Udruga Mladih Ista čije članove spaja zajednička želja da otok Ist, njegovu kulturu, tradiciju i povijest ostave slijedećim generacijama u što ljepšem svjetlu.

Kako do Ista??

PETAK
– 09:00 – Trajekt (Gaženica)
– 17:30 – Katamaran (Poluotok)

SUBOTA
– 09:00 – Trajekt (Gaženica)
– 14:05 – Katamaran (Poluotok)
– 19:00 – Katamaran (Poluotok)

NEDJELJA (POVRATAK)
– 06:30 – Katamaran
– 17:30 – Katamaran
– 20:40 – Trajekt

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...