Donosimo detaljnju vremensku prognozu do kraja tjedna; Bit će sunčano, vruće i sparno, no na jednu stvar morate pripaziti!

Pred nama je novi toplinski val, koji će svoj vrhunac imati u nedjelju, a ponegdje i u ponedjeljak, kada će temperatura posvuda prelaziti 35 stupnjeva. Na Jadranu će biti posebno vruće s obzirom na to da će tu i noćne temperature biti oko 25 stupnjeva. Svi koji se nalaze na Jadranu ili u njegovoj blizini osvježenje mogu potražiti u moru, a oni koji će ovaj vrući vikend provesti na kopnu osvježiti se mogu u rijekama, jezerima ili na bazenima.

Stabilnu ljetnu situaciju s obiljem sunca, a samim tim i velikim vrućinama donosi anticiklona pod čijim ćemo se utjecajem nalaziti.

Tako će od četvrtka ujutro u cijeloj Hrvatskoj biti sunčano, tu i tamo koji oblačak moguć je jedino u unutrašnjosti. Najniža temperatura na kopnu bit će od 12 do 17 stupnjeva, na Jadranu slijedi još jedna topla noć, a na jugu se temperatura neće spuštati ispod 24 stupnja.

U središnjoj Hrvatskoj u nastavku četvrtka bit će sunčano, rijetko gdje je moguć i kakav kraći lokalni pljusak. Puhat će slab vjetar, a temperatura će ići do najviše 34 stupnja.

Na istoku Slavonije bit će sunčano, ponegdje uz pljusak s grmljavinom. I ovdje nas očekuje vruće i sparno s temperaturama iznad 30, a najviše do 33 stupnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...