“Đurđa, javi nam se!”; Obitelj s Paga traži nestalu ženku ponija

Umiljata je, bilo joj je lijepo kod nas i sigurno nam ne bi pobjegla. Susjedi kažu da se ovo nije do sada nikome dogodilo, svi smo zabrinuti. Tako počinje priču Ivana Branović (18) iz Caske na Pagu. Obitelj Branović ima osam članova kućanstva, a u staji imaju šest konja, kobilu i mulu. Do nedjelje ih je bilo sedam, ali je poni Đurđa u noći na ponedjeljak nestala, piše 24sata.

– Kupili smo je prije mjesec dana i svi smo je zavoljeli. Ime je dobila od starih vlasnika, a kako se na njega odaziva, nismo ga mijenjali – priča Ivana te dodaje da su nestanak prijavili policiji, Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji i nadležnom veterinaru. Branovići su obišli cijeli otok da bi pronašli Đurđu. Išli su pješice, autom, dozivali je, a ona se nije pojavljivala.

– Cijelu smo dolinu oko mjesta obišli, išli smo do grada, vikali je. Imala je dosta hrane i vode i bila je dobro ograđena. Đurđa ima osmomjesečnu mulu, s kojom smo ju kupili, a nju sigurno ne bi ostavila. Zato se plašimo da je ukradena – razočarano priča Ivana Branović.

Ona se najviše plaši da poni više nije na Pagu. Đurđa je stara četiri godine, a njezina mula od ponedjeljka samo plače i traži majku. Uz to, ona je bređa, te se za osam mjeseci treba oždrijebiti.

– Đurđa je društvena, nije grizla, napadala. Jako je pitoma, naučena na djecu i, kad bi joj dao šećer, voljela je prići – objašnjava Ivana.

Đurđa je tamnosmeđa, visoka oko 1,2 metra, ima podužu grivu i odaziva se na svoje ime. Voli jesti jabuke, kukuruz, zob, ječam, sijeno, pasla je i nije izbirljiva, piše 24sata.

– Ako naiđete na ponija koji se odaziva na ime Đurđa, javite nam – poziva Ivana Baranović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...