Duško Kraljev: “Afrički zrak ne dolazi na zadarsko područje, temperature neće prelaziti 35 °C, a puhat će ugodan maestral!”

Javnost je ovih dana bombardirana viješću o skorom dolasku afričkog zraka u naše krajeve, praćena upozorenjem o opasnosti toplinskog vala za zdravlje ljudi.

Zadarski meteorolog Duško Kraljev kazuje nam kako bojazni nema. Barem kada govorimo o našem području.

Ljeto će biti ljeto; vruće, sparno, ljepljivo… Onako kako i treba biti u srpnju, ali temperature zraka neće prelaziti 35 Celzijusovih stupnjeva.

Bit će vruće. Grijat će nas temperatura do 35, što jest vruće, ali puhat će maestral pa će osjet topline biti manji. Afrički zrak osjetit će se u kopnenim krajevima gdje nema vjetra. Kod nas neće, kazuje Kraljev.

Najave neverina i pogoršanja vremena u prvoj polovici srpnja također su nestale iz meteoroloških najava, što je odlična vijest za sve one koji planiraju godišnji odmor ili jednostavno žele uživati u ljetnim radostima.

Ostaje nam pravo ljeto. Ne samo ovih dana, već i tamo iza sredine mjeseca. za sada ne vidimo da će doći do prodora zraka s Atlantika s kojim ide osvježenje. neverina će biti u unutrašnjosti, uz more ne, zaključuje Kraljev.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...