Evo što se za vikend i u prvim danima idućeg tjedna događa u Sv. Filipu i Jakovu i Turnju

Dostavljamo najave manifestacija koje će se održati u idućim danima ( vikend i prve dane tjedna ) od 8.7. do 13.07. u Sv.Filip i Jakovu i Turnju.


Subota,  8. 07. 2017 – 12.Atletska utrka „CVJETNOM OBALOM“ Sv.Filip i Jakov-Turanj-Sv.Filip i Jakov od 18,30 sati na rivi u Sv.Filip i Jakovu

POJEDINAČNO PRVENSTVO ZADARSKE ŽUPANIJE NA 10 000 METARA

Jedna od tradicionalnih sportskih manifestacija održava se ovog vikenda u organizaciji Atletskog sportskog kluba „Rogovo“ iz Sv.Filip i Jakova.

Ove godine se održava 12. utrka „Cvjetnom obalom“ koja se organizira prije Gospe od Karmela, a u kolovozu će se održati  9. atletska utrka „Sv.Roko 2017 “ povodom blagdana Sv.Roka i Dana općine Sv.Filip i Jakov.

Dječje utrke startaju u 18,30 , a glavna utrka u 19,00 sati s polaskom sa rive u Sv.Filip i Jakovu obalom prema Turnju i natrag.

Start i cilj utrke je na rivi u Sv.Filip i Jakovu, a na prvoj utrci se  trči obalom do Turnja i natrag. Ukupna dužina dionice je 10 kilometara s dva punkta za okrjepu trkača. Pokrovitelji utrke su Turitsička zajednica općine Sv.Filip i Jakov i Općina Sv.Filip i Jakov


Subota,  8. 07. 2017– TURANJ u 21,00 sati ispred crkve Gospe od Karmela

Tradicionalna Folkorna večer „BONACA MI SPOKOJ DAJE“ u organizaciji KUU „Maslina“ iz Turnja.

Tradicionalna folkorna večer posvećena je rano preminulom voditelju KUU „Maslina“pok. Bošku Budanoviću, a ujedno i autoru brojnih pjesama. Jedna od njih i najpoznatija je i „Bonaca mi spokoj daje“ te knjiga „Zapisi o Turnju“

Sudjeluju: KUU „Andrija Matijaš Pauk“ iz Marine, KUD“VRBA“ iz Donje Vrbe, Etno udruga „PETROVO POLJE“ Općina Ružić, Mješovita pjevačka skupina „KLJACI“ i domaćini KUU „Maslina“ iz Turnja.

Domaćini pozivaju sve da se zabave uz tradicionalni dalmatinski folklor i slavonske tamburaše. Više informacija Jovita Pirović, predsjednica KUU Maslina Turanj 099 331510.


Nedjelja, 9.08.  SV.FILIP I JAKOV od 21,00 sati

Koncert klape „Fumada“, u Sv. Filip i Jakovu, u parku na rivi


Utorak, 11.07.  SV.FILIP I JAKOV u parku na rivi u 21,00„FJAKA“ FILM FESTIVAL -projekcija  starih filmova na otvorenom. Ove godine nas očekuju ROAD TRIP filmovi „EASY RIDER s Dennisom Hopperom iz 1969 godine i „THE HITCHER“ iz 1986 godine s Robertom Harmonom.


Srijeda, 12.07.  SV.FILIP I JAKOV promenadni nastup klape „KONOBA“ na rivi u Sv.Filip i Jakovu od 21,00 sat


Četvrtak, 13.07.  SV.FILIP I JAKOV u 21,00 ispred stare škole

Interaktivna predstava za djecu „Gdje li raste zdrava hrana-usred polja ili stana“ u organizaciji „Šareni svijet“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...