Gdje pronaći besplatni wi-fi? U budućnosti će vam to kazati Facebook

Facebook je lansirao novu aplikaciju koja pokazuje gdje je najbliži Wi-Fi hotspot, piše Daily Mail, a prenosi Net.

Nazvana ‘Find wi-fi’, ova aplikacija pokazuje na mapi gdje su najbliže pristupne točke.

Sve vam je na karti

“Danas smo počeli s objavljivanjem ‘Find wi-fi’ širom svijeta i na iPhoneu i na Androidu”, rekao je Facebookov Direktor Alex Himel.

“Lansirali smo Find wi-Fi u par zemalja prošle godine i otkrili kako ta aplikacija ne pomaže samo ljudima koji putuju ili su stalno u pokretu, već da je posebno korisna u područjima s nerazvijenom informatičkom infrastrukturom”, dodao je.

Nakon što aktivirate Find Wi-Fi, aplikacija automatski detektira mjesta s besplatnom Wi-Fi ponudom u blizini korisnikove lokacije, poput kafića, knjižnica ili nekih javnih mjesta, te ih zabilježi na njegovu mapu.

Navesti će sve lokacije, kao i radno vrijeme.

Sve u svrhu promocije Facebook Livea

Facebook je nedavno počeo tražiti od stranica koje su označene kao poslovne da daju popis svojih Wi-Fi hotspotova, kao i njihovih fizičkih adresa. Te informacije predstavljaju osnovu za lokacijske podatke na kojima će se temeljiti ova nova aplikacija.

Neki stručnjaci smatraju kako je sve ovo u svrhu dodatne promocije Facebookovog programa Live, koji navodi ljude da umjesto tekstualnih poruka objavljuju kratke video snimke koje su sami napravili.

Za tako što potrebna je jaka internet veza, jer inače rezultati mogu biti dosta razočaravajući. Tako da, što vam više bliskih lokacija Facebook može ponuditi, veća je i mogućnost da ćete se odlučiti na slanje video snimke ili filma umjesto običnog teksta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...