Gdje nam ljetuju vladari? Dalić ima vikendicu od 3,5 milijuna kuna u Petrčanima, Kujundžić apartman na Pagu

Ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić – koja se ovih dana “proslavila” izjavom kako su zadnje naše godine (ne ponovile se) bile “dobre”, a sad slijede loše, zbog nadolazećih se godina ne mora plašiti. Pored supruga, koji radi u menadžmentu Ine, ona ima i kuću u centru Petrčana kraj Zadra. Kuća od 240 četvornih metara vrijedi 3,5 milijuna kuna, a s tim se nekako mogu pregurati i najgore godine…

U njoj boravi u vrijeme godišnjeg odmora ljeti.

– Dok je na odmoru, ministrica je aktivna. Bavi se joggingom i plivanjem, a suprug joj nerijetko na plažu donosi ručnik da se obriše nakon kupanja. Popije kavu u lokalnim kafićima i obično ne privlači pretjeranu pažnju na sebe. Ove godine nije još viđena na odmoru, a kuću ne iznajmljuje turistima već joj služi unutar obiteljskog i prijateljskoga kruga – kažu novinarima 24sata u Petrčanima.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković ima kuću u Biogradu. Velika je 140 četvornih metara, a vrijedi 600.000 kuna. Goran Marić, ministar državne imovine, ima najmanji apartman od svih ministara na zadarskom području. Nalazi se u Turnju, a ima samo 26 četvornih metara. Vrijedi 180.000 kuna.

Ljeti se u tome mjestu blizu Biograda moglo naletjeti na ministra u šetnji, kažu mještani, no ove godine Marića nisu vidjeli.

On se sad brine o malo većoj imovini, državnoj – mada ni njegova nije mala. Marić nema kredita ni dugova, a u poreznoj kartici stoji da je vlasnik devet nekretnina: dva stana u Zagrebu i dvije garaže, jedne kuće, spomenutog apartmana, građevinskog zemljišta i dviju oranica. Osim toga, Marić je vlasnik dva automobila: Peugeota 308 i Peugeota 508.

Ljetna rezidencija Dalićevih u Petrčanima od 3,5 milijuna kuna

S mužem je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić vlasnica raskošne kuće za odmor u Petrčanima kraj Zadra. Prema podacima iz imovinske kartice, kuća ima 240 metara četvornih i vrijedna je oko 3,500.000 kuna. Ministrica u Petrčanima ima i dva građevinska zemljišta. Jedno od 277 metara četvornih, vrijedno 421.040, drugo od 224 metra četvorna i 340.480 kn.

Kujundžić se odmara na Pagu u apartmanu od 50 metara četvornih

Na Pagu se ljeti odmara ministar zdravstva Milan Kujundžić. U Novalji ima apartman od 50 metara četvornih, vrijedan 500.000 kuna. Ministar je još vlasnik dvije kuće. Jedna se nalazi u Zagrebu, u naselju Markuševec. Površine je 131 četvorni metar. Kuća je vrijedna 9 milijuna kuna, suvlasnica je ministrova supruga, a za kuću plaćaju kredit. Kujundžić je naslijedio i kuću od 100 metara četvornih u Ivanbegovini kraj Imotskog. Kuća je vrijedna 400.000 kn.

Više pročitajte na 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...