Glasovac: “Suludo je i opasno ovako mijenjati Strategiju obrazovanja. Sve nalikuje SF filmu”

Danas se u 15 sati sastaje Posebno stručno povjerenstvo za obrazovanje, a tom će sastanku prisustvovati voditeljica toga Povjerenstva Dijana Vican, ministrica Blaženka Divjak i premijer Andrej Plenković, piše N1.

Što se tiče voditeljice Posebnoga stručnog povjerenstva za obrazovanje, Dijane Vican, očekuje se da će na sastanku odgovoriti na analizu portala Srednja.hr, prema kojoj se navodi da se pri izradi nacrta Akcijsklog plana nije poštivala Strategija koju je donio Hrvatski sabor. Osim što je iz nje izbačeno čak 129 mjera, u planu obrazovanja, prema navodima Srednje.he, oštećana su i djeca romske nacionalne manjine.

O tome smo razgovarali sa SDP-ovim Bojanom Glavaševićem.

‘Netko je masakrirao Akcijski plan, to je nešto skandalozno i vrlo opasno’, kazao je.

Sabina Glasovac, također zastupnica SDP-a kaže za N1 kako će ‘apelirati na Vladu da odustane od suludog i opasnog plana da se ovako mijenja Strategija obrazovanja. Netko si je uzeo za pravo mijenjati dokument podržan u Saboru, to je kršenje zakona’.

Glasovac smatra da treba odustati od nacrta.

‘Ovo izgleda kao obračun s kurikularnom reformom… jer nije građena na ideološkim osnovama već na realnim potrebama obrazovnog sustava’, navodi SDP-ovka.

‘Ne zna se ni tko je autor nacrta ni što se i zašto radilo i mijenjalo, ovo je kao SF film’, kaže Glasovac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...