od 1. srpnja nove cijene

HAC-u nakon poskupljenja cestarine već porasli prihodi

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Promet na autocestama kojima upravljaju Hrvatske autoceste (HAC) tijekom proteklog vikenda porastao je u odnosu na usporedivi lanjski vikend za 5,3 posto, dok je prihod od cestarine povećan za 18,8 posto, a solidne rezultate, izuzev Autoceste Zagreb – Macelj koja ima zanemariv pad, ostvarili su i drugi koncesionari, prenosi N1.

Na autocestama u nadležnosti HAC-a proteklog je vikenda evidentirano 493.449 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 27,2 milijuna kuna bez PDV-a, izvijestili su u ponedjeljak iz HAC-a. U usporedivom lanjskom vikendu prošle godine zabilježeno je 468.682 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 22,9 milijuna kuna bez PDV-a. Tako je promet vozila porastao za 5,3 posto, dok je prihod od naplaćene cestarine veći za 18,8 posto u odnosu na isti vikend prošle godine.

HAC je početkom travnja ove godine povećao cijenu cestarina za prosječno 4,4 posto, a odlukom Vlade od 16. ožujka ove godine, uvedeno je i dodatno sezonsko povećanje cijena cestarina za 10 posto u razdoblju između 1. srpnja i 30. rujna za autoceste HAC-a i ARZ-a.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar