HAK upozorava da će se u subotu u zadarskoj luci stvoriti velika gužva i čekanja

Posljednjeg vikenda u srpnju značajno jačanje prometa očekuje se već od danas, dok se vrhunac gužvi očekuje tijekom subote, 29. srpnja od najranijih jutarnjih sati, javio je HAK čiju prometnu prognozu prenosimo.

Najveći broj turista ponovno će doći iz zapadnoeuropskih država, Austrije, Češke, Slovačke i drugih zemalja. U Njemačkoj u četvrtak počinju praznici u pokrajini Baden-Württenberg, a u subotu u Bavarskoj iz kojih će se velik broj uputiti na Jadran na ljetni odmor ili će prolaziti kroz Hrvatsku do svojih odredišta na istoku Europe. Osim državljana iz Europske unije, mnogi građani Hrvatske, ali i susjednih zemalja (Slovenije, BIH, Srbije), krenut će na ljetni odmor.

“Najznačajnije gužve i jak promet u smjeru istoka očekuju se u petak, 28. srpnja, već od jutarnjih sati. Očekuje se gužva na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru Lipovca, sa značajnim čekanjima na graničnim prijelazima sa Srbijom, Bajakovo i Tovarnik”, javlja HAK.

U subotu, 29. srpnja, osim jakog prometa u smjeru istoka, bit će ga i u smjeru mora, sa značajnim čekanjima na sljedećim mjestima:

A2 Zagreb-Macelj na naplati Zaprešić, A3 Bregana-Lipovac, A4 Zagreb-Goričan na naplati Sveta Helena, A7 Rupa-Rijeka na naplati Rupa;
autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2;
zagrebačka obilaznica (A3) iz smjera čvora Jankomir i Buzin u smjeru naplate Lučko;
Istarski ipsilon (A8 i A9), u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija;
granični prijelazi sa Slovenijom (Bregana, Macelj, Rupa, Kaštel), Bosnom i Hercegovinom (Metković, Zaton Doli, Klek, Slavonski Brod, Stara Gradiška…), Srbijom (Bajakovo i Tovarnik) i Crnom

Gorom (Karasovići);
duž Jadranske magistrale (DC8)u blizini turističkih središta, te na Krčkom mostu;
u lukama Zadar i Split, te na pristaništima za sjeverno i srednjodalmatinske otoke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...