HAK upozorava na gust promet na cestama prema moru

Promet je vrlo gust na cestama u smjeru mora, osobito na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK), iz kojega vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A1 pred naplatom Lučko, iz smjera čvora Jankomir (A3) u smjeru mora kolona je oko 700 metara. Iz smjera čvora Buzin (A3) u smjeru mora kolona je oko 1,5 kilometra. Na izlasku u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac. Vozačima stoga iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog opasnosti od naleta na srnu na autocesti A1 u zoni odmorišta Vukova Gorica vozačima iz HAK-a savjetuju da voze opreznije.

Zbog prometne nesreće zatvorena je državna cesta DC60 kod mjesta Košute. Obilazak je Sinj-Han-Otok-Trilj-Split i Split-Bisko-Trilj.

Pojačan promet osobnim vozilima na graničnim prijelazima

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima Zaton Doli, Bregana, Macelj, Požane (na ulasku), Kaštel (na izlasku) i Rupa (u oba smjera).

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) na izlasku iz Slovenije dolazi do gužvi i zastoja, osobito tijekom vikenda kada su moguća višesatna čekanja. Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...