Hrvoje Knežević osuđen na 30 godina zatvora zbog brutalnog ubojstva Josipe Božić

Hrvoje Domobran Knežević jučer je na Županijskom sudu u Zadru osuđen na 30 godina zatvora zbog ubojstva svoje djevojke, 21-godišnje Josipe Božić, koju je u noći sa 26. na 27. prosinca 2015. godine, u obiteljskoj kući u Modriču usmrtio na brutalan način.

Predsjednik Sudskog vijeća Hrvoje Visković u obrazloženju presude rekao je kako je 23-godišnjak u vrijeme izvršenja djela bio smanjene ubrojivosti u koje se sam doveo konzumacijom speeda. Istražni zatvor mu  se ujedno i produljuje do pravomoćnosti presude i upućivanja na izdržavanje kazne, a u roku od 15 dana po pravomoćnosti presude nalaže  mu se i da plati troškove sudskog postupka u visini od 42.497 kuna,  paušalni trošak od tri tisuće kuna te troškove odvjetničkih usluga odvjetniku koji ga je zastupao po službenoj dužnosti, sve pod prijetnjom ovrhe.

Podsjetimo, Knežević se te noći prvo žestoko posvađao s djevojkom nakon konzumacije opojne droge. Nasrnuo je na nju i zadao joj mnogobrojne ubode po tijelu kuhinjskim noževima i šilom. Najviše ozljeda zadao joj je na području vrata i glave, te ubodnu ranu na lijevoj strani vrata zbog čega je djevojka iskrvarila na smrt.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...