INTERVJU Modrić: “Teško mi je ali ne mogu izaći iz svoje kože. Izdržao sam puno u životu pa ću i ovo”

Luka Modrić odličnim je igrama u Real Madridu zaslužio nesvakidašnju čast. Ekipa poznatoga španjolskoga sportskog dnevnika Marce, naime, došla je u Zadar kako bi obavila intervju s hrvatskim nogometnim reprezentativcem prije početka priprema za novu sezonu, piše 24sata.

I, čini se, zakotrljala priču oko mogućeg odlaska kapetana “vatrenih” iz hrvatske reprezentacije!

– Reprezentacija? Nisam donio konačnu odluku. Vidjet ćemo. Sada se želim koncentrirati na pripreme s Real Madridom i dobro se pripremiti.

Španjolski novinari upitali su Luku i kako gleda svoju ulogu u suđenju Zdravku Mamiću.

– To je neugodna i komplicirana situacija, ali imam mirnu savjest. Sada treba pričekati da to završi i ništa više. Ne mogu govoriti više o toj temi, nije lijepo, komplicirano je. To je nešto što se dogodilo prije mnogo godina i za mene je to i sve što se događa oko toga jako teško, ali izdržao sam puno stvari u životu i siguran sam da ću također izdržati i ovo i da će se sve brzo završiti kako bih to mogao zaboraviti. Sada ima razmišljanja protiv mene bez upućenosti u to kako stvari uistinu stoje. Teško mi je, ali ne mogu izaći iz svoje kože.

Kapetan “vatrenih” osvrnuo se na osvajanje dvostruke krune, španjolskog prvenstva i Lige prvaka.

– Imali smo jako dugačku klupu prošle sezone. Bila je to trenerova zasluga, znao je kako izvući maksimum iz svakog igrača i to nam je puno pomoglo kako bismo u završnicu sezone ušli u top formi. Svi smo bili na visokoj razini. To je bila razlika u odnosu na prošle sezone u kojima smo na kraju bili umorni. Sada nam je u svim tim rotacijama pomogao trener jer je svaki igrač s klupe odigrao dobro i pomogao momčadi. Tako je bilo puno lakše ispunjavati ono što je Zidane htio. To su bili ključni detalji za osvajanje duple krune.

– Je li ovo najbolja momčad i svlačionica u kojoj sam bio? Teško je reći, ali kad osvojite ono što smo mi osvojili, moglo bi se da da. Svaki je igrač jako kvalitetan, svih 24, zbog svega toga mogao bih reći “da”.

Luka kaže kako “ništa posebno” nije naučio prošle sezone.

– Samo mi se pojačao dojam kako je momčad najvažnija. Svaki igrač, svaka osoba oko momčadi jako je važna. Na prvom je mjestu trener htio poslati tu poruku. To smo naučili. Momčad.

– Finale Lige prvaka? Nisam gledao snimku u potpunosti, samo sažetke, nekoliko puta – odgovorio je Modrić na upit o pobjedi nad Juventusom 4-1 u Cardiffu.

Čuveni trofej Luka je podigao čak triput.

– Ostala mi je uspomena na karakter momčadi, duh i odbijanje odustajanja. Kada pogledate kako smo osvajali Ligu prvaka, posebno prva dva puta u Lisabonu i Milanu… U prvoj sezoni gotovo smo izgubili, ali nikad nismo prestali vjerovati da možemo promijeniti tu situaciju. Potom taj karakter, mirnoća u trenucima kao penali na San Siru i ovaj treći, sve to i naša velika kvaliteta. To mi ostaje od ta tri naslova.

U Cardiffu je na proslavi na travnjaku bilo podosta gužve. Priključili su se i oni kojima tamo nije bilo mjesto…

– Da da, bio je nered. Nismo mogli normalno slaviti sa svojim obiteljima, navijačima, nismo mogli pokazivati trofej… Ne znam koliko je ljudi bilo na terenu. Fotografi, kamere… Nisu nam dozvolili da slavimo u miru s obiteljima i navijačima. Ali najvažnija je stvar bila pobijediti i to je to, haha.

Prisjetio se Luka i teškog razdoblja prilikom dolaska u Real Madrid 2012.

– Nisam puno patio. Nikad nisam sumnjao u sebe, znao sam da ću uspjeti u Madridu, ali kako nisam bio na pripremama s momčadi i došao sam u klub koji od prvog dana zahtijeva da budeš na visokom nivou, zahtjevi su nevjerojatni, znao sam da ću malo patiti, da neću moći pokazati ono što sam pokazao kasnije. Ali uživao sam i u tim trenucima, od prvog dana, kada u teškoj situaciji nisam prestao vjerovati u sebe. Radio sam više kako bih uspio. Cijela ta situacija na početku pomogla mi je da naučim puno toga i pomogla mi je za budućnost.

Iako je s Realom osvojio mnoštvo trofeja, još uvijek pronalazi motiv za nove pobjede.

– To je vrlo jednostavno. Kad nešto osvojite jednom, dvaput, triput i imaš taj osjećaj… TO te gura još jednom prema naprijed. Želiš osvojiti još više i više, nikad se ne umoriš od pobjeđivanja. Mi smo u klubu koji uvijek želi biti najbolji, želi osvojiti sve što je moguće i igrači misle jednako.

Osvrnuo se Luka i na mogućnost da obuče “desetku” u klubu, broj koji nosi i u reprezentaciji.

– Da ste me pitali prije dvije ili tri godine, rekao bih da je želim, ali sada ne preferiram toliko taj broj. Sviđa mi se broj 19 i ne planiram ga promijeniti.

Mesut Özil i Ángel Di María prošlih su godina odlazili iz Reala svojevoljno.

– Sigurno nije laka odluka napustiti Madrid. Kad odlaziš odavde, ništa nije isto. U najboljem si klubu na svijetu, to je sigurno, i od tamo samo možeš ići naniže. Svatko ima svoje razloge i svoje motive. Ja se takvim ne vidim, nastavim li ovako učinit ću sve što mogu kako bih ostao, ali stvari se u nogometu brzo promijene.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...