Cestitka_Uskrs

Izbjegnuta tragedija na Foši; Odlomio se ogroman komad bedema i smrskao parkirani automobil Zadranke

Zadranka koja je jutros bezbrižno parkirala automobil u Foši kao i svakog dana, imala je što vidjeti kad se vratila. Naime, ogroman komad bedema odlomio se, zgnječivši njezin automobil u ulici Krešimira Ćosića nedaleko Kopnenih vrata. Prava je sreća da se unutra nije nalazila ona ili  njezino malo dijete budući da je najveća šteta nastala upravo na stražnjem sjedalu. Gromada je smrskala staklo na stražnjem dijelu automobila i udubila krov.

Ovdje parkiram svaki dan i nisam mogla ni sanjati da će se ovakvo nešto dogoditi. Imam mjesečnu kartu za parkiranje. Ne znam tko će mi nadoknaditi štetu, jer se svi ograđuju. Da je netko bio u automobilu, tragedija bi bila neizbježna, rekla nam je Zadranka koja je željela ostati anonimna, a koja je vidjevši uništen automobil pozvala policiju. Iz PU zadarske doznajemo da je događaj u obradi te da ga još nije moguće okarakterizirati.

Plaćena parkirališna karta nažalost ne jamči sigurnost automobila. Kako nam je rekao Zvonimir Višak, voditelj parking-službe u Obalama i lučicama, ova gradska firma ne odgovara za štete nastale prilikom parkiranja.

Prema Članku 9. o naplati i kontroli, stavku 2, Obale i lučice ne odgovaraju za štetu, kao ni za čuvanje i nestanak automobila, rekao je Višak. Od Grada Zadra još očekujemo očitovanje o zabrinjavajuće lošem stanju bedema, nedavno uvršetnih na svjetsku listu zaštićene baštine UNESCO-a.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...