Jutarnje navike od kojih biste trebali odustati već sutra

Već smo vam puno puta pisali o tome što biste trebali raditi ujutro kako bi vam ono bilo što bolje.

No znate li što biste trebali izbjegavati, također kako bi vam jutro bilo što bolje? Danas vam Index.hr. otkriva upravo te stvari.

1. Odgađanje alarma

Svaki put kad prekinete alarm i vratite se u krevet, prekidate ciklus spavanja i on tako završava i prije nego što je pravo vrijeme za kraj pa su velike šanse da ćete se osjećati još umornije kada se napokon probudite.

2. Dugo tuširanje vrućom vodom

Takva tuširanja su previše opuštajuća za jutro pa umjesto da vas pripreme za dan pred vama i ispune energijom, vama će se još više spavati. Takve kupke ostavite ipak za navečer, a ujutro birajte kratka tuširanja sa što hladnijom vodom.

3. Ispijanje kave

Ne mislimo na to da se u potpunosti odreknete svog omiljenog toplog napitka, no nemojte da to bude prva stvar koju ćete napraviti ujutro. Idealno vrijeme za ispijanje prve šalice jest, znanstveno je dokazano, nakon pola 10 ujutro. Prerani unos kofeina usporava proizvodnju kortizola koji vas prirodno razbuđuje.

4. Doručak

Doručak je najvažniji obrok u danu i tako bi trebalo ostati, no zašto ga ne biste napravili večer prije i tako uštedjeli puno živaca i vremena ujutro? Na internetu ima puno recepata o tome kako pripremiti vrlo ukusne doručke večer prije koji će biti ukusni i ujutro.

5. Mailovi

Prestanite ih provjeravati odmah ujutro jer to znači samo jedno: stres od samog jutra. Čitat ćete ih ostatak dana pa jutro iskoristite za opuštanje koliko je moguće i pripremanje za sve obaveze koje imate taj dan. Isto vrijedi i za društvene mreže, i to može pričekati.

6. Izbor odjeće

Još jedan izvor stresa koji ćete jednostavno ukloniti ako sve kombinacije složite večer prije. Tako jednostavno!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...