Klapa HRM-a Sv. Juraj večeras otvara Olipski ljetni festival

Cjelovečernjim koncertom klape Hrvatske ratne mornarice Sv. Juraj i orkestra HRM s gostima, u subotu, 8. srpnja u 20.30 sati svečano će se otvoriti Olipski ljetni festival.

Svečanom festivalskom ozračju doprinijet će i jedan od brodova hrvatske ratne flote koji će na dan otvorenja festivala uploviti u olipsku luku, a svi posjetitelji imat će priliku tijekom dana razgledati raketnu topovnjaču Hrvatske ratne mornarice.

Olipski ljetni festival od kulturno-umjetničkog i turističkog je značaja za otok Olib i cijelu Zadarsku županiju, a ove godine odvija se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović te Ministarstva obrane, uz financijsku potporu Ministarstva kulture, Upravnog odjela za kulturu i šport i Upravnog odjela za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadra, Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije te brojnih sponzora, donatora i medijskih pokrovitelja.

Festival je posvećen dramskim umjetnicima Ani Karić i Bogumilu Klevi te Miloradu Rućandu, istaknutom članu Udruge Olib. Bogat i raznolik festivalski program obiluje atraktivnim kazališnim predstavama, koncertima zabavne, klasične i rock-glazbe, sportskim sadržajima te zanimljivim radionicama u kojima će sudjelovati domaći eminentni umjetnici i umjetničke organizacije.
Olipski ljetni festival organiziraju Udruga OLIB i Kazališna družina Bastie pod producentskom i redateljskom palicom dramskog umjetnika Ljube Zečevića te tehničkim vodstvom Euzebija Šimunića. Produkcijsku podršku projeku pruža kreativna platforma Organizam. Ulaz na sva festivalska događanja je slobodan.
Festival završava 12. kolovoza, a neki sadržaji bit će izvedeni i na otocima Istu i Silbi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...