Krstičević podnio ostavku? Plenković uskoro održava konferenciju za medije!

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u utorak je podnio ostavku, neslužbena je informacija koji prenose mediji, no službenu potvrdu nije se moglo dobiti ni iz Vlade niti iz MORH-a, kao ni iz Ureda predsjednice.

Jutarnji list ekskluzivno donosi da je Krstičević podnio neopozivu ostavku zbog situacije vezane uz gašenje požara koji je pogodio Split i okolicu.

Ostavka je uslijedila nedugo nakon što je predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović izjavila da je Hrvatska vojska mogla ranije pomoći u gašenju katastrofalnog požara kod Splita i da treba provesti istragu o tome kako je požar izbio i proširio se.

“Poznato je kako sustav zapovijedanja funkcionira. Zahtjev za angažman Hrvatske vojske daje glavni vatrogasni zapovjednik, a ja ni do ovog trenutka nisam dobio nikakav službeni zahtjev. U ovom trenutku na terenu je 200 vojnika i još 500 u pripravnosti, a naši vojnici već su ‘izginuli’ u gašenju”, izjava je Krstičevića koju prenosi Jutarnji list.

Vijest o neopozivoj ostavci objavili su brojni mediji, no za sada nitko nema službenu potvrdu.

Konferencija za medije predsjednika Vlade Plenkovića u Banskim dvorima

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković održat će konferenciju za medije, danas 18. srpnja 2017. godine u 16:30 sati, u Banskim dvorima. Nije poznato na koju temu, ali pretpostavlja se da će govoriti o špekulacijama o ostavki ministra Krstičevića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...