Marija Dora Bačić šesta u Hrvatskoj u kategoriji kadeta

21. i 22.07. PK Zadar je sa postavom od 8 plivača nastupio na glavnom natjecanju za ovu kategoriju plivača-kadetskom prvenstvu Hrvatske u Sisku.

Ekipu u pratnji trenera Željka Olujića, bacc. i Ivana Karavide, prof. su činili plivači koji su tijekom sezone ostvarili teške kvalifikacijske norme: Marija Dora Bačić, Eli Vulin, Mia Klasić, Dina Tot, Anja Vulin, Ivana Radović, Roko Šango i mlađa kadetkinja Lucija Klasić.
Na natjecanju je nastupilo 250 plivača iz 31 kluba. Najveći uspjeh ostvarila je Marija Dora Bačić koja je osvojila ukupno 6. mjesto u generalnom poretku mini grand prixa za sezonu 2016/2017.sa čime je natjecanje i počelo.
Svi natjecatelji su isplivali brojne dobre rezultate, do individualnih medalja nije bilo lako ako se uzme u obzir da u konkurenciji najboljih kadeta iz cijele Hrvatske nastupaju plivači 2
godišta. U individualnim disciplinama ekipa Zadra se šest puta plasirala od 4. do 15. mjesta; najbolja kadetkinja kluba, Marija Dora Bačić isplivala je 5.mjesto na 200 prsno, 7.mjesta na 200 mješovito i 200m slobodno, 9.mjesto na 100m prsno, Anja Vulin bila je 13. na 200m leđno, plasman među prvih 15 ostvarila je i Mia Klasić, također na 200m leđno.

Da plivači napreduju i da se kvalitetno radi, dokazuje timski uspjeh: ekipa plivačica „Zadra“ je u ekipnoj konkurenciji od 31 kluba bila 9. ,čime je prestigla ostale klubove iz Dalmacije. Dok su dečki an 22.mjestu, zahvaljujući Roku Šangu tj. nastupima jedinog kadeta koji je izborio norme za nastup na PH. O jačini natjecanja govori i podatak da su se na natjecanju rušili i kadetski rekordi Hrvatske. Put kojim ide PK Zadar sigurno vodi prema još boljim i kvalitetnijim nastupima.

Nakon kadetskog PH, nadolazi niz natjecanja, ljetno klupsko prvenstvo, Plivaton regije 1, prvenstvo Hrvatske za dobne skupine, ljetno županijsko prvenstvo te tradicionalni plivački maraton Preko-Zadar. Pratite PK Zadar!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...