Rješenja mature ili?

Maturantu zbog objave na Facebooku na kuću došla policija: “Morao sam im objasniti kako funkcionira Photoshop”

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Pred malo manje od mjesec dana jedan je maturant (podaci poznati redakciji, op.a.) u Facebook grupi Maturanti 2016/2017 koju je pokrenuo portal srednja.hr, objavio kako je u posjedu rješenja mature iz Hrvatskog jezika. Bilo je to odmah nakon odgode tog ispita zbog propusta u Splitskoj školi, a svega nekoliko dana prije njegova pisanja.

Nakon nekog vremena, na njegov je kućni prag zbog te objave došla kriminalistička policija, a maturant koji je želio ostati anoniman, najviše zbog zaštite svoje obitelji, prepričao nam je što se točno dogodilo.

– Zbog one objave da imam rješenja ispita iz Hrvatskog jezika od 19. lipnja, gdje sam još napravio photoshop sliku koja prikazuje kako mi je ravnateljica e-mailom poslala rješenja.Upravo zbog toga mi je došla policija, misleći da ja stvarno imam ispite. Ja sam im rekao da je photoshop, pa sam morao objasniti kako sam to napravio. Tada su mi objasnili da nisam smio koristiti tu e-mail adresu, jer to već spada pod krađu identiteta. Ispitivali su me zbog čega sam objavio, napravili su neki izvještaj i otišli, prepričao je maturant za portal Srednja.hr

Ipak, kaže, čini mu se da je policija došla zbog prijave nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja.

– Koliko sam vidio, iz krim policije dobili su dopis iz Ministarstva obrazovanja kako bi me morali provjeriti imam li testove. Rekli su, također, da ja nisam jedini te da postoji poduža lista osoba koje moraju provjeriti, kazao je za kraj maturant.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar