Mirabilis: Od industrijske hale do bajke za duga sjećanja

Kako zanimljiva ideja i razvoj koncepta mogu oplemeniti stari industrijski prostor potvrđuje koncept Mirabilis. Stara industrijska hala koja je korištena kao skladište u zadarskoj industrijskoj zoni dugo vremena bila je samo sjena u prolazu koju smo susretali. Često prazna i neiskorištena, vlasnike je potaknula na duboko razmišljanje. Novi mladi tim, u skladu sa svjetskim trendovima korištenja industrijskog prostora, odlučio je promijeniti stvar i ovo mjesto učiniti novim simbolom koji će mnoge od nas sjećati na najljepše životne trenutke.

Sam prostor industrijske hale prenamijenjen je te se ne srami svojeg identiteta nego ga iskorištava kao prednost. Projekt je uključivao široki brending, od osmišljavanja imena preko arhitektonskog projekta do dizajna interijera, dekoracije prostora i grafičkog dizajna. Začetak koncepta počeo je osmišljavanjem imena Mirabilis kao nešto čudesnog i izuzetnog, ali i ime biljke noćurak čiji se cvjetovi otvaraju u kasno poslijepodne i ostaju otvoreni tijekom čitave noći, značenje prigodno za prostor koji ugošćuje najbitnije trenutke i nove početke.

Brend Mirabilis osmišljen je kao kompletna usluga koja pruža čarobno i jedinstveno iskustvo u posebnim prilikama. U interijeru su korišteni kontrastni materijali naglašavajući dualitet – mušku i žensku stranu. Hladni beton i toplo drvo upotpunjeni su bijelim teksturama i zelenilom. Prostor definiraju i perforirani metali u bijeloj boji koji postaju prozračne, lagane i romantične pregradne i stropne strukture. Prostor hale ima mogućnost pregrađivanja u manje cijeline zastorom koji se proteže cijelom širinom prostora. Izdvojena cjelina – elipsasti plesni podij naglašen spuštenim stropom i atmosfernom rasvjetom sitnih kružnih žaruljica koja čini zvjezdano nebo i doprinosi romantičnim trenutcima na podiju, u kontrastu je tamnom stropu sa otvorenim instalacijama.

Elementi zelenila pojavljuju se kao dekor, travnati tepih u liftu, te podloga za vanjsko okupljanje na ostakljenoj terasi koja tako dekorirana nudi i elemente za vrtne zabave. Toaletima je posvećena posebna pažnja – u onom za žene osmišljena je zona za predah, kratki razgovor i uređivanje. Ponovljene su teksture betona i drva kao lajt motivi prostora.

Prolaz tj. stubište i hodnik opremljeni su 10m visokom bijelom metalnom pregradom ispunjenom cvijećem koja sa zidovima prostora čini blagi kontrast u sivim nijansama. Mirabilis pruža jedinstveno iskustvo i pregršt opcija i korištenja prostora. Novi Mirabilis djelo je arhitektice Katarine Perić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...