Mogu li Ivani na Kupresu srušiti Guinnessov rekord?

Udruga Kupreški kosci, uz snažnu podršku cijele lokalne zajednice, ovoga ljeta planira do sada neviđeno, u poznatoj pjesmi opjevano, rekordno okupljanje Ivana i druženje na poznatom Kupreškom polju u Bosni i Hercegovini.

Cilj okupljanja, u nedjelju 30. srpnja, rušenje je Guinnessova rekorda baš na 25. obljetnicu pjesme Moj Ivane koju je napisao Kuprešak Frano Aničić, a izveo Marko Perković Thompson.

Kako pjesma kaže ‘Vratit će se Ivan s tisuću momaka’, zamisao je organizatora okupljanje tisuću Ivana na poznatome Kupreškome polju u cilju rušenja Guinnessova rekorda u okupljanju najviše osoba istoga imena na jednome mjestu. U emisiji Dobro jutro, Hrvatska su gostovali Kupreški bećari,te organizatori Matko Ćurković i Boris Babić te svećenik Zdenko Perija.

Emisiju su otvorili pjesmom, uz domaćine, voditelje Jelenu Pajić i Davora Meštrovića.

Riječ je o prvome okupljanju Ivana. Organizatori  ne znaju koliko će ih doći, ali je brojka od tisuću odavno potvrđena. Cilj je okupiti rođake i poznanike kako bi se vratili u svoj kraj i pokazali svijetu da ima života u Kupresu, poručio je jedan od organizatora i predsjednik Udruge Kupreški kosci Matko Ćurković.

Kupreški bećari pjesmom Moj Ivane i Oj Kuprese uljepšali su današnje Dobro jutro i na pravi način najavili jedinstveni skup koji će, vjerujemo, uspjeti okupiti najveći broj osoba istog imena na jednom mjestu.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...