Muke na liniji Ancona – Zadar: “Iskrcaj s trajekta čekamo preko sat i pol vremena, sve provjere rade ručno”

U medijima često slušamo o gužvama na graničnim prijelazima, a mjesta Macelj i Bregana novinarima, uglavnom nacionalne televizije, ne silaze s usta prilikom pokrivanja takvih vijesti. Ipak, problem ne nastaje samo na cestovnim graničnim prijelazima, već i na onim pomorskim, na što nam se rano jutros požalio čitatelj koji je pristigao trajektom iz talijanske Ancone.

– Iskrcaj trajekta iz Ancone u Gaženici jutros traje već preko sat i pol vremena. Toliko o hrvatskom turizmu, nigdje ne možete čak ni na WC otići. Razlog čekanja? Granični policajci sve provjere rade ručno, piše nam čitatelj.

O trajektnoj liniji Zadar – Ancona često se priča kao o vitalnoj vezi Hrvatske i Italije, no nadležni se prema njoj svakako tako ne odnose. Hoće li trajektno pristanište za međunarodni promet i granični prijelaz u Zadru napokon dobiti tretman kakav je potreban da bi se gužve smanjile? Na žalost, u tijeku ove turističke sezone čini se da ćemo se sramotiti kako na kopnenim, tako i na pomorskim graničnim prijelazima.

Zanimljivo, HAK ne bilježi gužve na spomenutom graničnom prijelazu, a trajektne i katamaranske linije voze po rasporedu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...