Na ovogodišnjoj Međunarodnoj smotri folklora u Dobropoljani gostuje i splitski pjevač Giuliano

Drugi vikend u srpnju već 16 godina u Dobropoljani rezerviran je za Medunarodnu smotru folklora. Ove godine organizira je nova predsjednica KUD-a Bokolje, poznata hrvatska manekenka i zvijezda svjetskih modnih kampanja Nevena Dujmović Prizmić, pišu Naši školji.

Prema njezinim riječima, u subotu, 8. srpnja u 19.30 sati na rivi u središtu mjesta očekuju puno posjetitelja, kako domaćih, bodula, tako i turista koji vole hrvatski folklor i tradicijsku baštinu.

Na smotri će sudjelovati 11 KUD-ova, s Pašmana, Ugljana, Lipovljana u Sisačko-moslavačkoj županiji, dolazi i KUD Široka kula iz Ličko-senjske županije, Luke iz Čapljine u BiH, Glavice iz Sinja te gosti iz Rumunjske, kaže Nevena te dodaje da će nakon smotre koncert održati splitski pjevač Giuliano.

KUD Bokolje, domaćin smotre, djeluje od 1994. godine, dosad je gostovao u svim hrvatskim županijama te na svim značajnijim smotrama, od Metkovića, Vinkovačkih jeseni, Đakovačkih vezova, Brodskog kola te u inozemstvu. U želji da sačuva kulturnu baštinu zadarskih otoka, KUD Bokolje 20. srpnja 2002. godine organizirao je prvu smotru otočnog folklora koja je po procjeni etnologa i muzikologa ocijenjena vrlo uspješnom.

KUD Bokolje nedavno je nastupio pred novinarima francuske televizije France5, u putopisnoj emisiji posvećenoj skrivenim ljepotama Hrvatske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...