Na utakmici Lokomotive i Hajduka skandiralo se: “Luka Modrić, govno maleno”

Sudeći prema upotrebi pirotehničkih sredstava, iskazanom divljaštvu i primitivnog govora mržnje, nesportskog odnosa, čini se da će i ove sezone biti svega. Ostaje i veliki upitnik kako će se postaviti nadležne državne i sportske institucije.

Priopćenje Hrvatskog helsinškog odbora Tportal.hr. prenosi u cijelosti.

Utakmica NK Lokomotiva – HNK Hajduk odigrana je 16.07.2017. u Zagrebu na stadionu u Maksimiru pred oko 2000 gledatelja od čega oko 500 pripadnika navijačke skupine Torcida ( HNK Hajduk).

Navijači Torcide počinju svoj reportoar govora mržnje, uvreda i poruga u 28. minuti kada višekratno skandiraju „Purgerske pi***!“, potom „Je?? vas Mamić!“, te „HNS ped***, nogomet ste sje***!“.

U 29.minuti počinje serijal vrijeđanja Janice Kostelić, sada državne tajnice za sport, najtrofejnije hrvatske sportašice svih vremena, skijašice popularno zvane „Snježna kraljica“. Torcida skandira: „HNS-om, HNS-om mutna voda teče, evo Jane, evo Jane, s Mamićem se šeće. Oj Jano , oj Janice, puši k***, snježna kraljice“, i tako više od minutu i pol. Dežurni spiker upozorava navijače na zabranu takve vrste navijanja. Kao odgovor na to Torcida skandira: „Luka Modrić, go*** maleno!“ U 33.minuti Torcida opet višekratno skandira pjesmicu „Oj Jano, oj Janice“. U 36.minuti ide pjesma „Za dres sveti i za boje, u rat ćemo sa svima, spriječiti nas u tom neće zakon ni murja. Uništili Hrvatsku ste, i igru nam najdražu, svakom od vas šugavaca, je*** ćemo majku. Na robije svi smo spremni, i pljuvanje jako, za Hrvatsku i za Hajduk idemo u zatvor.’ U 60. minuti Torcida pali 3 baklje, u 61. minuti još jednu.

U 70. minuti Torcida skandira “Purgerske pi***!”, a potom “Bebeku Turčine, nap*** se k***!” ( Ivan Bebek sudac utakmice). U 83.minuti Torcida opet pjeva „HNS-om, HNS-om mutna voda teče, evo Jane, evo Jane, s Mamićem se šeće. Oj Jano, oj Janice, puši k***, snježna kraljice“. Dežurni spiker upozorava navijače na zabranu takve vrste navijanja. U 84. minuti Torcida skandira „J*** te Mamić!“, u 85.minuti „Luka Modrić, go*** maleno!“. U 87.minuti Torcida pjeva: „Hrvatska policija, mito i korupcija!“. U 90.minuti Torcida opet skandira „HNS pe***, nogomet ste sje***!“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...