Nakon pritiska javnosti na Vladu, krenulo liječenje djece oboljele od neuroblastoma

U ponedjeljak je u Klinici za dječje bolesti Zagreb započeo prvi ciklus liječenja lijekom Dinutuximab beta Aperion prvog pacijenta  koje boluje od visokorizičnog neuroblastoma. Kako doznajemo, riječ je o djevojčici čije će liječenje trajati 10 dana, pišu 24sata.

Za nekoliko se dana očekuje početak liječenja drugog, a vrlo brzo nakon toga i trećeg djeteta, priopćila je u srijedu Klaićeva bolnica.

– Zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos u rješavanju problema, posebice Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu zdravstva RH i HZZO-u,  što su osigurali sredstva i potrebnu podršku, ali i medijima, te na koncu i hrvatskoj javnosti koja je ukazala na postojanje problema te još jednom pokazala svoje veliko srce – stoji u priopćenju.

Također, bolnica se zahvaljuje svima koji su donacijama željeli pomoći ovoj djeci.

-No zahvaljujući razumijevanju Vlade sredstva za njhovo liječenje su osigurana. Ipak, pozivamo sve koji žele donirati sredstva da i nadalje nastave pomagati Klinici, njenim malim bolesnicima i osoblju, kako bismo im i u ovim okolnostima osigurali najbolju moguću skrb i uvjete za liječenje i boravak u njihovoj bolnici – stoji u priopćenju.

Bolnica navodi kako je u ovim trenucima njihovim malim pacijentima, njihovim obiteljima, ali i liječnicima i medicinskom osoblju najvažnije osigurati mir, te pozivaju sve da im to i osiguramo, uz nadu i vjeru u pozitivan ishod liječenja.

– Klinika za dječje bolesti Zagreb će i nadalje obavještavati javnost o tijeku i rezultatima liječenja, te o ostaloj djeci koja čekaju rješenje stručnog povjerenstva – zaključuju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...